Wokgroenten met pinda's
😍 6Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wokgroenten met pinda's veganistisch

Deze wokgroenten met pinda's, ofwel mega lekkere knapperige groenten uit de wok, zijn makkelijk te maken. Een fantastisch bijgerecht of een vegetarische maaltijd met rijst of noedels.

25 minuten
4 personen
Wokgroenten met pinda's ingrediënten

Recept wokgroenten met pinda's

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in brede reepjes. Schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes.

Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de baby mais door de helft. Verwijder met een klein mesje de uiteindes van de peultjes.

Wokgroenten met pinda's
Wokgroenten met pinda's

De wokgroenten met pinda's afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Bak de plakjes wortel en voeg na een minuut ook de paprika en ui toe.

Na 2 minuten voeg je ook de peultjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten. Voeg als laatste de baby mais, fijngesneden knoflook en een handvol pinda's toe.

Breng de wokgroenten met pinda's op smaak met 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.

Tips!

Wat zijn wokgroenten?

Wokgroenten zijn groenten die kort worden geroerbakt of gewokt, de groenten zijn dan nog knapperig. Meestal bevatten wokgroenten groenten zoals peultjes, paprika, wortel, broccoli, sperziebonen, uien en champignons.

Kan ik de pinda's vervangen?

Je kunt de pinda's eventueel vervangen door cashewnoten, of laat de pinda's volledig weg.

Wat is het verschil tussen wokken en roerbakken?

Bij wokken en roerbakken wordt beide iets kort gebakken op hoog vuur. Het verschil zit in de soort pan die je gebruikt. Voor wokken wordt een wok gebruikt terwijl bij roerbakken vaak een bakpan of hapjespan wordt gebruikt.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
260.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.83 g
12.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.09 g
1.97 g
Eiwitten
8.89 g
Vezels
7.31 g
Natrium
582.63 mg
Mineralen
Ijzer
3.05 mg
Calcium
87.45 mg
Magnesium
75.75 mg
Kalium
75.75 mg
Fosfor
133.43 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.4 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.15 µg
Vitamines
Vitamine C
212.26 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
14.7 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
77.07 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wokgroenten met pinda's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.