Deze wokgroenten met pinda's, ofwel mega lekkere knapperige groenten uit de wok, zijn makkelijk te maken. Een fantastisch bijgerecht of een vegetarische maaltijd met rijst of noedels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in brede reepjes. Schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes.
Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de baby mais door de helft. Verwijder met een klein mesje de uiteindes van de peultjes.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Bak de plakjes wortel en voeg na een minuut ook de paprika en ui toe.
Na 2 minuten voeg je ook de peultjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten. Voeg als laatste de baby mais, fijngesneden knoflook en een handvol pinda's toe.
Breng de wokgroenten met pinda's op smaak met 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.
Wat zijn wokgroenten?
Wokgroenten zijn groenten die kort worden geroerbakt of gewokt, de groenten zijn dan nog knapperig. Meestal bevatten wokgroenten groenten zoals peultjes, paprika, wortel, broccoli, sperziebonen, uien en champignons.
Kan ik de pinda's vervangen?
Je kunt de pinda's eventueel vervangen door cashewnoten, of laat de pinda's volledig weg.
Wat is het verschil tussen wokken en roerbakken?
Bij wokken en roerbakken wordt beide iets kort gebakken op hoog vuur. Het verschil zit in de soort pan die je gebruikt. Voor wokken wordt een wok gebruikt terwijl bij roerbakken vaak een bakpan of hapjespan wordt gebruikt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.