Thema: winter recepten

137 Recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.


Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven is super makkelijk,met maar een paar ingrediënten een snel en heerlijk bijgerecht, misschien wel iets voor de kerst?


Winterse warme apfelkorn

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Met dit drankje zal iedereen zeker verrast worden, wie verwacht er dan ook een winterse warme apfelkorn? Heerlijk als kerst aperitief of bij de open haard.


Gekarameliseerde appel met fudge

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een makkelijk toetje, het lijkt op een overheerlijke appeltaart vulling. Maar deze gekarameliseerde appel met fudge is zonder deeg en heel snel klaar.


Pepernoten tiramisu

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een dessert in Sinterklaas stijl. Kom alvast in de sfeer met deze pepernoten tiramisu, een romig, zoet en overheerlijk toetje dat je niet wilt missen!


Spruitjes met appel en banaan

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Hartig, zoet en vrolijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Deze spruitjes met appel en banaan zijn in maar 15 minuten klaar!


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Vullende pannenkoek met zalm

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

In maar een kwartier tijd is deze vullende zalm pannenkoek en spinazie klaar! Geschikt als avondmaaltijd, recept voor 1 persoon.


Ouderwetse boerenkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Bruine bonensoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Camarenga bief stoofschotel

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.


Zelf zuurkool maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen

Ouderwets recept om je eigen zuurkool te maken in een keramische zuurkoolpot. Fermenteer kool in 6 weken tijd tot heerlijke zuurkool!


Spruitjesquiche

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een heerlijke vegetarische spruitjesquiche met cherry tomaten, eieren, room en kaas. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.


Vegetarische boerenkool en cherry tomaatjes taart

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een heerlijke vegetarische boerenkool en cherry tomaatjes taart die te versmaden is, ook al ben je geen vegetariër! Klaar in 40 minuten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere boeuf bourguignon ? Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen

Boeuf bourguignon

Ingrediënten


  • 1 - 1,3 kg rundvlees (stoofvlees)
  • 300 gram spekjes
  • 3 uien
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram champignons
  • 5 wortels
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • ongeveer 300 ml rode wijn (voor de echte klassieker uit de Bourgogne)
  • ongeveer 200 ml rundvlees bouillon

Bereiding

(70)
1
Tip: Liever een vegetarische bourguignon? Klik hier voor het recept!
2
Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes.
3
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. Franse boeuf bourguignon
4
Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.