Feestelijke kerst chocolade
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Feestelijke kerst chocolade veganistisch

Kom in de kerstsfeer met deze feestelijke kerst chocolade, super makkelijk om te maken en klaar in 15 minuten. Recept voor 6 personen, of toch niet?

Feestelijke kerst chocolade ingrediënten

Recept feestelijke kerst chocolade

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Hak de pistache noten grof, als ze nog in de schil zitten zul je ze eerst moeten pellen. Snijd vervolgens ook de gedroogde abrikozen en cranberry's in stukjes.

Je hoeft de gehakte noten en vruchten niet apart te houden, dit kan in dezelfde kom. 

Feestelijke kerst chocolade
Feestelijke kerst chocolade

Feestelijke kerst chocolade afmaken – 10 minuten

Vul de pan met een laag water en breng deze aan de kook. Plaats de kom bovenop de pan en voeg de chocolade toe. Zorg dat de chocolade stukken niet te groot zijn zodat ze snel zullen smelten. 

Deze methode van chocolade smelten heet bain-marie, de stoom van het water zal de chocolade langzaam smelten zonder risico dat het te heet zal worden of zelfs zal aanbranden. Roer de chocolade voorzichtig met de siliconen spatel. 

Je kunt deze stap herhalen met witte chocolade, deze wordt later enkel gebruikt om de pure chocolade mee te garneren dus dit is optioneel. Dit zal het eindresultaat zoeter maken, omdat witte chocolade erg zoet van smaak is. 

Zodra de pure chocolade volledig is gesmolten, giet je deze op de ovenplaat met bakpapier. Spreid een beetje uit met de spatel, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Als je ook witte chocolade hebt gesmolten, kun je deze in dunne lijntjes over de pure chocolade verdelen ter decoratie. Wij gebruikten geen witte chocolade, omdat wij juist van de bitterheid van pure chocolade houden. 

Verdeel de noten en gedroogd fruit over de gesmolten chocolade en laat het afkoelen tot de chocolade weer hard is. Breek de chocolade in grote stukken en serveer met bijvoorbeeld warme chocolademelk, koffie of thee. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
2038.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
198.18 g
197.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
128.69 g
77.69 g
Eiwitten
22.12 g
Vezels
6.14 g
Natrium
85.98 mg
Mineralen
Ijzer
13.03 mg
Calcium
283.25 mg
Magnesium
393.25 mg
Kalium
393.25 mg
Fosfor
1142.5 mg
Koper
0.59 mg
Zink
7.66 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
3.49 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.55 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
30.83 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Feestelijke kerst chocolade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.