Feestelijke kerst chocolade

(13)

Kom in de kerstsfeer met deze feestelijke kerst chocolade, super makkelijk om te maken en klaar in 15 minuten. Recept voor 6 personen, of toch niet?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-01-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Feestelijke kerst chocolade

Ingrediënten


  • 150 pure chocolade
  • optioneel: 50 gram witte chocolade
  • handvol gedroogde cranberries
  • stuk of 6 gedroogde abrikozen
  • handvol pistache noten

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • kleine pan & kom die erop past (bain marie)
  • siliconen spatel
  • ovenplaat met bakpapier (geen oven nodig, maar dit is handig om de chocolade op te storten)
  • snijplan & koksmes

Feestelijke kerst chocolade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/feestelijke-kerst-chocolade


Voorbereiding – 5 minuten

Hak de pistache noten grof, als ze nog in de schil zitten zul je ze eerst moeten pellen. Snijd vervolgens ook de gedroogde abrikozen en cranberries in stukjes. Je hoeft de gehakte noten en vruchten niet apart te houden, dit kan in dezelfde kom. 

Feestelijke kerst chocolade
Feestelijke kerst chocolade

Feestelijke kerst chocolade afmaken – 10 minuten

Vul de pan met een laag water en breng deze aan de kook. Plaats de kom bovenop de pan en voeg de chocolade toe. Zorg dat de chocolade stukken niet te groot zijn zodat ze snel zullen smelten. 

Deze methode van chocolade smelten heet bain-marie, de stoom van het water zal de chocolade langzaam smelten zonder risico dat het te heet zal worden of zelfs zal aanbranden. Roer de chocolade voorzichtig met de siliconen spatel. 

Je kunt deze stap herhalen met witte chocolade, deze wordt later enkel gebruikt om de pure chocolade mee te garneren dus dit is optioneel. Dit zal het eindresultaat zoeter maken, omdat witte chocolade erg zoet van smaak is. 

Zodra de pure chocolade volledig is gesmolten, giet je deze op de ovenplaat met bakpapier. Spreid een beetje uit met de spatel, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Als je ook witte chocolade hebt gesmolten, kun je deze in dunne lijntjes over de pure chocolade verdelen ter decoratie. Wij gebruikten geen witte chocolade, omdat wij juist van de bitterheid van pure chocolade houden. 

Verdeel de noten en gedroogd fruit over de gesmolten chocolade en laat het afkoelen tot de chocolade weer hard is. Breek de chocolade in grote stukken en serveer met bijvoorbeeld warme chocolademelk, koffie of thee. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-01-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Feestelijke kerst chocolade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.