Ohmydish.nl


Feestelijke kerst chocolade

Kom in de kerstsfeer met deze feestelijke kerst chocolade, super makkelijk om te maken en klaar in 15 minuten. Recept voor 6 personen, of toch niet? ;)

15 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Feestelijke kerst chocolade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 donkere chocolade Je kunt hiervoor chocolade druppels (callets) gebruiken, of chocolade repen en deze dan eerst fijner hakken
  • optionaal: 50 gram witte chocolade
  • handvol gedroogde cranberries
  • stuk of 6 gedroogde abrikozen
  • handvol pistache noten
Feestelijke kerst chocolade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • kleine pan & kom die erop past (bain marie)
  • siliconen spatel
  • ovenplaat met bakpapier (geen oven nodig, maar dit is handig om de chocolade op te storten)
  • snijplan & koksmes

Bereiden


15 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/feestelijke-kerst-chocolade


Voorbereiding - 5 minuten

Hak de pistache noten grof, als ze nog in de schil zitten zul je ze eerst moeten pellen. Snijd vervolgens ook de gedroogde abrikozen en cranberries in stukjes. Dat is alle voorbereiding voor dit recept, je hoeft de gehakte noten en vruchten niet apart te houden, dit kan in dezelfde kom.

Feestelijke kerst chocolade Feestelijke kerst chocolade

Feestelijke kerst chocolade afmaken -- 10 minuten

Vul de pan met een laag water en breng deze aan de kook. Plaats de kom bovenop de pan en voeg de chocolade toe. Zorg dat de chocolade stukken niet te groot zijn zodat ze snel zullen smelten. Deze methode van chocolade smelten heet bain-marie, de stoom van het water zal de chocolade langzaam smelten zonder risico dat het te heet zal worden of zelfs zal aanbranden. Roer de chocolade voorzichtig met de siliconen spatel.

Je kunt deze stap herhalen met witte chocolade, deze wordt later enkel gebruikt om de pure chocolade mee te garneren dus dit is optioneel. Dit zal het eindresultaat zoeter maken, omdat witte chocolade erg zoet van smaak is.

Zodra de pure chocolade volledig is gesmolten, giet je deze op de ovenplaat met bakpapier. Spreid een beetje uit met de spatel, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Als je ook witte chocolade hebt gesmolten, kun je deze in dunne lijntjes over de pure chocolade verdelen ter decoratie. Wij gebruikten geen witte chocolade, omdat wij juist van de bitterheid van pure chocolade houden. Verdeel de gehakte noten en gedroogd fruit over de gesmolten chocolade en laat het afkoelen tot de chocolade weer hard is.

Breek de chocolade in grote stukken en serveer met bijvoorbeeld warme chocolademelk, koffie of thee.


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Ontbijt burrito met gehakt
Volgend recept →
Mini sjalot tarte tatin

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.