Heerlijk toetje dat makkelijk te maken is, deze warme abrikozen met mascarpone zijn het hele jaar door lekker. Doordat de abrikozen warm zijn is dit dessert vooral tijdens koude winterdagen een aanrader.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Wel de gedroogde abrikozen 1 tot 2 uur lang in kokend water. Giet de abrikozen dan af en zet opzij.
Pers het sap uit 4 sinaasappels en hak de hazelnoten of amandelen fijn.
Giet het versgeperste sinaasappelsap in de kleine sauspan op laag vuur. Voeg hieraan de steranijs, honing en een kaneelstok toe.
Breng het sinaasappelsap aan de kook, blijf roeren totdat de honing opgelost is en voeg naar wens meer honing toe.
Zet het vuur lager en laat de siroop dan ongeveer 5 minuten lang pruttelen.
Breng de mascarpone op smaak met ongeveer de helft van de siroop zodra deze een klein beetje is afgekoeld.
Verhit de gewelde abrikozen in de overgebleven siroop. Snijd de mango in reepjes, blokjes of net wat je wilt.
Pak een bord en herhaal de volgende stap voor elk bord: Verdeel een beetje mango, 4 warme abrikozen, een deel van de mascarpone en gehakte hazelnoten of amandelen op elk bord.
Snijd op het laatste de munt fijn om te garneren, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.