Warme abrikozen
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Warme abrikozen vegetarisch

Heerlijk toetje dat makkelijk te maken is, deze warme abrikozen met mascarpone zijn het hele jaar door lekker. Doordat de abrikozen warm zijn is dit dessert vooral tijdens koude winterdagen een aanrader.

25 minuten
4 personen
Warme abrikozen ingrediënten

Recept warme abrikozen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + 2 uur wachttijd

Wel de gedroogde abrikozen 1 tot 2 uur lang in kokend water. Giet de abrikozen dan af en zet opzij. 

Pers het sap uit 4 sinaasappels en hak de hazelnoten of amandelen fijn. 

Warme abrikozen
Warme abrikozen

De warme abrikozen afmaken – 15 minuten

Giet het versgeperste sinaasappelsap in de kleine sauspan op laag vuur. Voeg hieraan de steranijs, honing en een kaneelstok toe. 

Breng het sinaasappelsap aan de kook, blijf roeren totdat de honing opgelost is en voeg naar wens meer honing toe.

Zet het vuur lager en laat de siroop dan ongeveer 5 minuten lang pruttelen.

Breng de mascarpone op smaak met ongeveer de helft van de siroop zodra deze een klein beetje is afgekoeld. 

Verhit de gewelde abrikozen in de overgebleven siroop. Snijd de mango in reepjes, blokjes of net wat je wilt. 

Pak een bord en herhaal de volgende stap voor elk bord: Verdeel een beetje mango, 4 warme abrikozen, een deel van de mascarpone en gehakte hazelnoten of amandelen op elk bord.

Snijd op het laatste de munt fijn om te garneren, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
538.37 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.97 g
49.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32 g
18.69 g
Eiwitten
8.16 g
Vezels
6.98 g
Natrium
34.96 mg
Mineralen
Ijzer
3.59 mg
Calcium
205.85 mg
Magnesium
64.45 mg
Kalium
64.45 mg
Fosfor
158.44 mg
Koper
0.67 mg
Zink
1.27 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
29.59 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
21.52 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
22.5 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
5.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Warme abrikozen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.