Heerlijke gekarameliseerde spruitjes met krokante stukjes spek is geweldig als bijgerecht. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Heb je binnenkort vegetariërs op bezoek die mee willen eten? Vervang dan de spekreepjes met fijngesneden kastanje. Erg lekker, vergeet dan niet om wat extra zout toe te voegen.
Snijd de uiteinden van de spruitjes af en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de spruitjes dan doormidden. Pel en snijd het sjalotje in halve ringen.
Verhit olijfolie in de braadpan. Plaats de spruitjes met de platte kant naar beneden in de braadpan. Roer de spruitjes in het begin niet! Roer na 2 - 3 minuten, of zodra de onderkant bruin geworden is.
Je kunt de gekarameliseerde spruitjes ook in 2 delen maken als je een te kleine braadpan hebt. Verhit de kleine bakpan en voeg de spekreepjes toe.
Bak de spekreepjes een aantal minuten, voeg dan de halve sjalotringen toe. Knijp / giet de honing over de gebakken spruitjes heen, nét genoeg om alle spruitjes te bedekken.
Voeg boter toe en meng dan de spekreepjes en sjalot erbij. Breng op smaak met peper, je hoeft geen extra zout toe te voegen aangezien de spekreepjes al zout genoeg zijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.