Wortelsoep
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wortelsoep

Een lekker en makkelijk recept, ook als je een krap budget hebt! Deze wortelsoep met een beetje pit is klaar in 50 minuten.

Wortelsoep ingrediënten
Recept wortelsoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het wassen van de selderijstengels, wortels en paprika. Bereid 2.5 liter kippenbouillon voor. Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen. Snijd de wortels daarna in dunne plakken.

Je kunt de wortels in plakjes snijden met een koksmes of eventueel een mandoline. Herhaal bovenstaande stap voor de selderijstengels en snijd de 2 uien in blokjes.

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en snijd de groene paprika in fijne blokjes. 

Simpele wortelsoep
Simpele wortelsoep

De wortelsoep afmaken – 40 minuten

Verhit de grote pan en voeg olijfolie toe. Voeg de in blokjes gesneden uien toe samen met de knoflook. Fruit 2 tot 3 minuten aan en voeg dan de plakjes wortel toe.

Roer en voeg de selderij en groene paprika toe zodra de wortelen zachter geworden zijn. Bak 3 minuten lang mee. Giet 2.5 liter kippenbouillon in de pan en voeg 2 laurierblaadjes toe.

Voeg optioneel een (hele) gesneden rode peper toe. Laat de soep 30 minuten lang pruttelen en haal daarna de laurierblaadjes eruit. Geniet van deze zelfgemaakte wortelsoep!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
72.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.67 g
5.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.4 g
1.32 g
Eiwitten
3.65 g
Vezels
3.78 g
Natrium
1613.15 mg
Mineralen
Ijzer
1.65 mg
Calcium
83.96 mg
Magnesium
16.18 mg
Kalium
16.18 mg
Fosfor
69.63 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.5 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
54.41 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.82 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
29.53 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wortelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.