Wortelsoep

(12)

Een lekker en makkelijk recept, ook als je een krap budget hebt! Deze wortelsoep met een beetje pit is klaar in 50 minuten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Wortelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 laurierblaadjes
  • 1 groene paprika
  • Olijfolie
  • 8 tot 10 wortelen
  • 2 uien
  • 3 selderijstengels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2.5e liter kippenbouillon
  • Optioneel: 1 rode peper
Wortelsoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Mandoline (optioneel)
  • Grote pan
  • Dunschiller

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het wassen van de selderijstengels, wortels en paprika. Bereid 2.5 liter kippenbouillon voor. Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen. Snijd de wortels daarna in dunne plakken.

Je kunt de wortels in plakjes snijden met een koksmes of eventueel een mandoline. Herhaal bovenstaande stap voor de selderijstengels en snijd de 2 uien in blokjes.

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes en snijd de groene paprika in fijne blokjes. 

Simpele wortelsoep
Simpele wortelsoep

De wortelsoep afmaken – 40 minuten

Verhit de grote pan en voeg olijfolie toe. Voeg de in blokjes gesneden uien toe samen met de knoflook. Fruit 2 tot 3 minuten aan en voeg dan de plakjes wortel toe.

Roer en voeg de selderij en groene paprika toe zodra de wortelen zachter geworden zijn. Bak 3 minuten lang mee. Giet 2.5 liter kippenbouillon in de pan en voeg 2 laurierblaadjes toe.

Voeg optioneel een (hele) gesneden rode peper toe. Laat de soep 30 minuten lang pruttelen en haal daarna de laurierblaadjes eruit. Geniet van deze zelfgemaakte wortelsoep!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.