Om dit geweldige sjalottenbrood met bier heb je flink wat geduld nodig, maar het resultaat is werkelijk heerlijk! Recept voor 2 sjalotbroden.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sjalottenbrood-met-bier
Meng de afgekoelde gekarameliseerde sjalotjes en een handvol amandelschaafsel door het deeg heen. Vet de grote kom in met wat olijfolie. Vorm het sjalottenbrood deeg in een grote bal en leg in de ingevette grote kom. Dek af met plastic of een schone theedoek, zet de kom op een plek waar de temperatuur constant is. Laat een uur lang rijzen totdat het deeg in grootte verdubbeld is.
Sjalottenbrood met bier
Laat het deeg dan nogmaals in volume verdubbelen, dit zal ongeveer een uur duren. Je kunt merken of het deeg genoeg gerezen is doordat je een lichte weerstand voelt als je het deeg aanraakt met je vinger. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.
Snijd beide deegballen een aantal keren (kruislings) in met een scherp mes. Maak de wanden van de oven een beetje nat met behulp van een plantenspuit met water erin. Bak de broden 2 minuten en bevochtig de ovenmuren dan opnieuw. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 200 graden Celsius. Bak de broden dan in 15 tot 20 minuten tijd goudbruin. Haal het sjalottenbrood uit de oven en plaats op een afkoelrek om compleet af te koelen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.