Beenham met honing-mosterd

(14)

Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Beenham met honing-mosterd

Ingrediënten


  • 1 beenham, ongeveer 500 gram
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 115 gram boter
  • Honing
  • 2 / 3 eetlepels grove mosterd

Kookgerei nodig


  • Kom om in te mengen
  • Garde
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Kleine sauspan
  • Vleesthermometer

Beenham met honing-mosterd Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-honing-mosterd


Voorbereiding -- 10 minuten

Gebruik je handen om een aantal lepels grove mosterd over de ham te verdelen. Wees er zeker van dat de gehele ham bedekt is met mosterd.

Voeg meer mosterd toe als je merkt dat dit nodig is. Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten.

Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde.

Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden. 

De ham glazuren
De ham glazuren

Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.

De beenham met honing-mosterd afmaken -- 1 uur 15 minuten

Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden celsius. Plaats de ham in de oven en bak totdat de ham een interne temperatuur van precies 53 graden Celsius heeft gekregen.

De ham mag niet meer dan 63 graden Celsius worden, anders zal de ham erg droog worden. Blijf de ham in de gaten houden tijdens het bakken. 

Gebraden ham met honing-mosterdglazuur
Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

0 reacties op Beenham met honing-mosterd

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.