Ohmydish.nl


Beenham met honing-mosterd

Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.

Beenham met honing-mosterd
1 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Beenham met honing-mosterd

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 beenham, ongeveer 500 gram
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 115 gram boter
  • Honing
  • 2 / 3 eetlepels grove mosterd
Beenham met honing-mosterd ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kom om in te mengen
  • Garde
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Kleine sauspan
  • Vleesthermometer

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-honing-mosterd


Voorbereiding -- 10 minuten

Gebruik je handen om een aantal lepels grove mosterd over de ham te verdelen. Wees er zeker van dat de gehele ham bedekt is met mosterd. Voeg meer mosterd toe als dit nodig is.

Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten. Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde. Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten. Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden.

De ham glazuren De ham glazuren

Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.

De beenham met honing-mosterd afmaken -- 1 uur 15 minuten

Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden celsius. Plaats de ham in de oven en bak totdat de ham een interne temperatuur van precies 53 graden Celsius heeft gekregen. De ham mag niet meer dan 63 graden celsius worden, anders zal de ham erg droog worden. Blijf de ham in de gaten houden tijdens het bakken.

Gebraden ham met honing-mosterdglazuur Gebraden ham met honing-mosterdglazuur

Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Lemon curd

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.