Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 21-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Gebruik je handen om een aantal lepels grove mosterd over de ham te verdelen. Wees er zeker van dat de gehele ham bedekt is met mosterd.
Voeg meer mosterd toe als je merkt dat dit nodig is. Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten.
Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde.
Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden.
Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.
Verwarm de oven tot een temperatuur van 180 graden celsius. Plaats de ham in de oven en bak totdat de ham een interne temperatuur van precies 53 graden Celsius heeft gekregen.
De ham mag niet meer dan 63 graden Celsius worden, anders zal de ham erg droog worden. Blijf de ham in de gaten houden tijdens het bakken.
Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.