Vul je huis met de heerlijke geuren van deze beenham met honing-mosterdglazuur. Klaar in anderhalf uur, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-honing-mosterd
Verhit een kleine sauspan op laag vuur. Voeg dan 115 gram boter toe en laat smelten. Zet het vuur iets hoger zodra de boter gesmolten is en voeg 2 eetlepels bruine suiker en een flinke hoeveelheid honing toe. Blijf vanaf dit punt roeren met een garde. Stop niet, anders zal de suiker niet juist combineren met de boter. Stop pas met roeren zodra er een ietswat dikke saus ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten. Zet het vuur op de laagste stand om het suikerglazuur vloeibaar te houden.
De ham glazuren
Vet de ovenschaal in met boter en plaats de ham in het midden. Giet dan de glazuur over de ham heen en breng op smaak met peper.
Gebraden ham met honing-mosterdglazuur
Serveer de gebraden ham met honing-mosterdglazuur direct, snijd in dunne plakken en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.