Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosterse-sperziebonen
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. De meest makkelijke manier om dit te doen is door de sperziebonen op 1 lange, rechte lijn te leggen en met behulp van een koksmes de uiteinden af te snijden.
Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen een aantal minuten in het kokende water.
Haal de bonen uit de pan en plaats direct onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen te gaar worden. Pel het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en mosterdzaadjes toe.
Roer goed door en voeg dan de fijngesneden knoflook, gemalen korianderzaad, kurkuma, sereh en laos toe. Voeg een vierde van het blikje tomatenblokjes toe na een minuut en warm goed op.
Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan het gerecht. Proef, en breng op smaak met zout. Serveer de Oosterse sperziebonen met bijvoorbeeld rijst en huisgemaakte loempia's. Eet smakelijk!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!