Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. De meest makkelijke manier om dit te doen is door de sperziebonen op 1 lange, rechte lijn te leggen en met behulp van een koksmes de uiteinden af te snijden.
Vul een grote pan met water en voeg een snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Kook de sperziebonen een aantal minuten in het kokende water.
Haal de bonen uit de pan en plaats direct onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen te gaar worden. Pel het teentje knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en mosterdzaadjes toe.
Roer goed door en voeg dan de fijngesneden knoflook, gemalen korianderzaad, kurkuma, sereh en laos toe. Voeg een vierde van het blikje tomatenblokjes toe na een minuut en warm goed op.
Pers het sap uit een halve citroen en voeg dit toe aan het gerecht. Proef, en breng op smaak met zout. Serveer de Oosterse sperziebonen met bijvoorbeeld rijst en huisgemaakte loempia's. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.