Langzaam gegaarde lamsbout zonder been
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Na 6 uur lang garen in een slowcooker valt het vlees letterlijk uit elkaar. Heerlijk recept voor een langzaam gegaarde lamsbout zonder been.

6 uur 5 minuten
6 personen
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been ingrediënten
Recept langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
6 uur
Totale tijd
6 uur 5 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Meng olijfolie, ras el hanout, fijngesneden knoflook, sap van een halve citroen, peper en zout in kleine kom. Meng dit samen en bedek de lamsbout met het mengsel. 

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

De lamsbout zonder been garen – 3 tot 6 uur

Garen in de slowcooker: Plaats de lamsbout zonder been in de slowcooker samen met eventueel het restant van het kruidenmengsel. Voeg de rode uiringen toe aan de slowcooker samen met 75 ml sherry. 

Stel de klok in op 6 uur tijd en de warmte instelling op de hoogste stand. Draai de lamsbout na 3 uur. Na 6 uur tijd zal het vlees letterlijk uit elkaar gaan vallen, wees dus voorzichtig tijdens het eruit halen van de lamsbout. 

Garen in een braadpan: Verhit een scheut olie samen met een klont boter in de braadpan. Bak de lamsbout rondom mooi bruin en voeg dan de uienringen toe. Bak nog enkele minuten en blus af met 75 ml sherry. 

Voeg eventueel het resterende kruidenmengsel toe en zet het vuur laag. Schenk een scheut water bij de lamsbout en plaats de deksel op de pan. Laat de lamsbout langzaam garen en controleer telkens of deze een beetje extra water nodig heeft om aanbranden te voorkomen. 

De lamsbout zal na ongeveer 3 uur gaar zijn. Je kunt de braadpan eventueel ook in een oven van ongeveer 90 graden Celsius zetten als de pan hiervoor geschikt is. 

Plaats de lamsbout op een snijplank en gebruik een scherp koksmes om het vlees in evenredige stukken te verdelen. 

Serveer deze lamsbout met bijvoorbeeld aardappelpuree, geroosterde spruitjes met cranberries en gestoomde wortelen. Heel feestelijk en smaakvol, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Langzaam gegaarde lamsbout zonder been"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.