Langzaam gegaarde lamsbout zonder been
😍 17 Geweldig
😋 1 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 1 Matig

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Na 6 uur lang garen in een slowcooker valt het vlees letterlijk uit elkaar. Heerlijk recept voor een langzaam gegaarde lamsbout zonder been.

6 uur 5 minuten
6 personen
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been ingrediënten

Recept langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept langzaam gegaarde lamsbout zonder been allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 6 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 20-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
6 uur
Totale tijd
6 uur 5 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Meng olijfolie, ras el hanout, fijngesneden knoflook, sap van een halve citroen, peper en zout in kleine kom. Meng dit samen en bedek de lamsbout met het mengsel. 

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

De lamsbout zonder been garen – 3 tot 6 uur

Garen in de slowcooker: Plaats de lamsbout zonder been in de slowcooker samen met eventueel het restant van het kruidenmengsel. Voeg de rode uiringen toe aan de slowcooker samen met 75 ml sherry. 

Stel de klok in op 6 uur tijd en de warmte instelling op de hoogste stand. Draai de lamsbout na 3 uur. Na 6 uur tijd zal het vlees letterlijk uit elkaar gaan vallen, wees dus voorzichtig tijdens het eruit halen van de lamsbout. 

Garen in een braadpan: Verhit een scheut olie samen met een klont boter in de braadpan. Bak de lamsbout rondom mooi bruin en voeg dan de uienringen toe. Bak nog enkele minuten en blus af met 75 ml sherry. 

Voeg eventueel het resterende kruidenmengsel toe en zet het vuur laag. Schenk een scheut water bij de lamsbout en plaats de deksel op de pan. Laat de lamsbout langzaam garen en controleer telkens of deze een beetje extra water nodig heeft om aanbranden te voorkomen. 

De lamsbout zal na ongeveer 3 uur gaar zijn. Je kunt de braadpan eventueel ook in een oven van ongeveer 90 graden Celsius zetten als de pan hiervoor geschikt is. 

Plaats de lamsbout op een snijplank en gebruik een scherp koksmes om het vlees in evenredige stukken te verdelen. 

Serveer deze lamsbout met bijvoorbeeld aardappelpuree, geroosterde spruitjes met cranberries en gestoomde wortelen. Heel feestelijk en smaakvol, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

19 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
822.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.68 g
1.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
72.36 g
32.48 g
Eiwitten
38.32 g
Vezels
1.74 g
Natrium
381.15 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 kilo lamsbout zonder been 702.50 - - 62.50 g 30.00 g 37.50 g - 150.00 mg 3.75 mg 37.50 mg 50.00 mg 750.00 mg 450.00 mg 0.18 mg 6.00 mg - - - 0.25 mg 0.02 mg 0.38 mg 0.50 mg 0.50 mg 7.50 µg 7.50 µg - - -
0.17 rode ui 7.50 1.27 g 1.27 g 0.04 g 0.02 g 0.25 g 0.52 g 1.88 mg 0.10 mg 6.25 mg 2.08 mg 36.46 mg 8.75 mg 0.02 mg 0.17 mg - - 1.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 2.08 µg - - -
0.33 teen knoflook 1.40 0.28 g 0.01 g - - 0.06 g 0.02 g 0.04 mg 0.01 mg 1.70 mg 0.20 mg 6.00 mg 1.30 mg - 0.01 mg 0.02 µg - 0.14 mg - - - - - - 0.04 µg - - -
sap van een halve citroen sulfiet 0.53 0.13 g 0.04 g - - - - 0.03 mg - 0.17 mg 0.12 mg 2.33 mg 0.25 mg 0.01 mg - - - 0.83 mg - - - - - - 0.17 µg - - -
0.33 eetlepel ras el hanout 10.90 1.83 g - 0.40 g 0.03 g 0.37 g 0.90 g 1.67 mg 0.20 mg 33.33 mg 5.00 mg 56.67 mg 10.00 mg 0.03 mg 0.10 mg - 0.07 µg 1.00 mg - 66.67 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg - 6.00 µg 0.13 mg 1.67 µg -
0.67 eetlepel olijfolie 64.75 0.01 g - 7.32 g 1.06 g - - 0.07 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 klont boter melk 18.38 0.02 g 0.02 g 2.06 g 1.35 g 0.02 g - 0.13 mg - 0.33 mg 0.05 mg 0.38 mg 0.50 mg - - - - - 0.03 mg 0.02 mg - - - - - - - -
12.5 ml sherry sulfiet 13.75 0.38 g 0.38 g - - - - 1.25 mg 0.05 mg 1.25 mg 1.25 mg 11.25 mg 1.25 mg - 0.04 mg - - - - - - - - - - - - -
zout en peper 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
    822.64 4.68 g 1.72 g 72.36 g 32.48 g 38.32 g 1.74 g 381.15 mg 4.18 mg 83.19 mg 59.59 mg 870.47 mg 473.06 mg 0.24 mg 6.33 mg 0.36 µg 0.08 µg 4.22 mg 0.28 mg 66.72 mg 0.41 mg 0.52 mg 0.55 mg 7.50 µg 15.91 µg 0.19 mg 3.58 µg -
0 reacties op "Langzaam gegaarde lamsbout zonder been"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.