Ohmydish.nl


Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Na 6 uur lang garen in een slowcooker valt het vlees letterlijk uit elkaar. Heerlijk recept voor een langzaam gegaarde lamsbout zonder been.

6 uur 5 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1.5 kilo lamsbout zonder been
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 4 eetlepels olijfolie + eventueel extra
  • optioneel: klont boter
  • 75 ml sherry
  • Zout en peper naar smaak
Langzaam gegaarde lamsbout zonder been ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Kleine kom
  • Slowcooker of braadpan

Bereiden


6 uur 5 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/langzaam-gegaarde-lamsbout-zonder-been


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Meng olijfolie, ras el hanout, fijngesneden knoflook, sap van een halve citroen, peper en zout in kleine kom. Meng dit samen en bedek de lamsbout met het mengsel.

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

De lamsbout zonder been garen -- 3 tot 6 uur

Garen in de slowcooker: Plaats de lamsbout zonder been in de slowcooker samen met eventueel het restant van het kruidenmengsel. Voeg de rode uiringen toe aan de slowcooker samen met 75 ml sherry. Stel de klok in op 6 uur tijd en de warmte instelling op de hoogste stand. Draai de lamsbout na 3 uur. Na 6 uur tijd zal het vlees letterlijk uit elkaar gaan vallen, wees dus voorzichtig tijdens het eruit halen van de lamsbout.

Garen in een braadpan: Verhit een scheut olie samen met een klont boter in de braadpan. Bak de lamsbout rondom mooi bruin en voeg dan de uienringen toe. Bak nog enkele minuten en blus af met 75 ml sherry. Voeg eventueel het resterende kruidenmengsel toe en zet het vuur laag. Schenk een scheut water bij de lamsbout en plaats de deksel op de pan. Laat de lamsbout langzaam garen en controleer telkens of deze een beetje extra water nodig heeft om aanbranden te voorkomen. De lamsbout zal na ongeveer 3 uur gaar zijn. Je kunt de braadpan eventueel ook in een oven van ongeveer 90 graden Celsius zetten als de pan hiervoor geschikt is.

Plaats de lamsbout op een snijplank en gebruik een scherp koksmes om het vlees in evenredige stukken te verdelen.

Wij serveerden deze lamsbout met aardappelpuree,  geroosterde spruitjes met cranberries en gestoomde wortelen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zalmspread

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.