Combineer het beste van twee werelden, zoete aardappel en een krokante korst. Dit recept voor een zoete aardappelpizza is klaar in een uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Kook deze in een grote pan gevuld met water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelstukjes. \Giet af, en probeer de zoete aardappelstukjes zo droog mogelijk te maken. Pureer de zoete aardappel en voeg bloem toe en wat extra zout.
Meng goed door elkaar, het zal geen stevig deeg worden maar meer een dik beslag. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het zoete aardappelbeslag over de bakplaat, maak het niet te dik maar ook niet te dun. Maak zeker de randen niet te dun of dik. Bak de pizzabodem in de oven in een half uur gaar.
Snijd de pastinaak in dunne plakjes, als je ze niet heel dun kunt snijden dan raden we je aan om de pastinaak eerst een aantal minuten te koken voordat je ze op de pizza gaat leggen.
Snijd de feta kaas en sjalotjes in stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Snijd de walnoten grof. Snijd het teentje knoflook fijn en meng dit samen met de tomatenpuree.
Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de gebakken pizzabodem. Verdeel de pastinaak plakjes, sjalot, feta, cherry tomaatjes en walnoten over de pizzabodem.
Bak de zoete aardappelpizza 10 minuten lang in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas zacht geworden is.
Garneer de zoete aardappelpizza met een handje rucola en eventueel honing naar smaak. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.