Combineer het beste van twee werelden, zoete aardappel en een krokante korst. Dit recept voor een zoete aardappelpizza is klaar in een uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappelpizza
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het zoete aardappelbeslag over de bakplaat, maak het niet te dik maar ook niet te dun. Maak zeker de randen niet te dun of dik. Bak de pizzabodem in de oven in een half uur gaar.
Zoete aardappelpizza
Snijd het teentje knoflook fijn en meng dit samen met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de gebakken pizzabodem. Verdeel de pastinaak plakjes, sjalot, feta, cherry tomaatjes en walnoten over de pizzabodem. Bak de zoete aardappelpizza 10 minuten lang in de oven, of totdat de kaas zacht geworden is.
Garneer de zoete aardappelpizza met een handje rucola en eventueel honing naar smaak. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.