Zoete aardappelpizza
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappelpizza vegetarisch

Combineer het beste van twee werelden, zoete aardappel en een krokante korst. Dit recept voor een zoete aardappelpizza is klaar in een uur tijd.

1 uur
4 personen
Zoete aardappelpizza ingrediënten

Recept zoete aardappelpizza

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Kook deze in een grote pan gevuld met water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelstukjes. \Giet af, en probeer de zoete aardappelstukjes zo droog mogelijk te maken. Pureer de zoete aardappel en voeg bloem toe en wat extra zout.

Meng goed door elkaar, het zal geen stevig deeg worden maar meer een dik beslag. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het zoete aardappelbeslag over de bakplaat, maak het niet te dik maar ook niet te dun. Maak zeker de randen niet te dun of dik. Bak de pizzabodem in de oven in een half uur gaar. 

Zoete aardappelpizza
Zoete aardappelpizza

De zoete aardappelpizza bakken – 15 minuten

Snijd de pastinaak in dunne plakjes, als je ze niet heel dun kunt snijden dan raden we je aan om de pastinaak eerst een aantal minuten te koken voordat je ze op de pizza gaat leggen.

Snijd de feta kaas en sjalotjes in stukjes en halveer de cherry tomaatjes. Snijd de walnoten grof. Snijd het teentje knoflook fijn en meng dit samen met de tomatenpuree.

Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de gebakken pizzabodem. Verdeel de pastinaak plakjes, sjalot, feta, cherry tomaatjes en walnoten over de pizzabodem.

Bak de zoete aardappelpizza 10 minuten lang in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas zacht geworden is.

Garneer de zoete aardappelpizza met een handje rucola en eventueel honing naar smaak. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
359.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.36 g
7.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.36 g
7.85 g
Eiwitten
12.54 g
Vezels
6.35 g
Natrium
656.02 mg
Mineralen
Ijzer
2.42 mg
Calcium
287.26 mg
Magnesium
31.88 mg
Kalium
31.88 mg
Fosfor
304.65 mg
Koper
0.28 mg
Zink
2.21 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
29.94 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
21.07 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.15 µg
Foliumzuur
23.3 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
0.12 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappelpizza"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.