Chili con carne
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chili con carne

Onze variant van een heerlijke simpele chili con carne die je in een half uurtje op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen.

40 minuten
4 personen
Chili con carne ingrediënten
Recept chili con carne

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in fijne blokjes. Was en snijd de lente uitjes in fijne plakjes en zet aan de kant. 

Chili con carne (chili met vlees)
Chili con carne (chili met vlees)

De chili con carne afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit daar de uien en knoflook in op middelhoog vuur. Voeg gemengd gehakt toe en bak rul. Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe.

Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Plaats een deksel op de bakpan en laat 15 tot 20 minuten lang pruttelen.

Voeg op het laatst de rode kidneybonen toe en laat dit nog enkele minuten mee verwarmen. Breng op smaak met meer kruiden, peper en zout. Garneer het gerecht met lente ui. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?

Een chili kan simpelweg gemaakt worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.

Een chili con carne betekent ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.

Wat eet je bij een chili con carne?

Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten. Tortilla chips zijn ook een top combinatie met chili con carne.

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
721.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.05 g
9.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
52.59 g
20.87 g
Eiwitten
47.24 g
Vezels
5.66 g
Natrium
784.8 mg
Mineralen
Ijzer
5.93 mg
Calcium
111.55 mg
Magnesium
77.3 mg
Kalium
77.3 mg
Fosfor
413.79 mg
Koper
0.3 mg
Zink
7.17 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
210.88 mg
Vitamine D
1 mg
Vitamine A
45.28 mg
Vitamine B1
0.54 mg
Vitamine B2
0.62 mg
Vitamine B6
0.54 mg
Vitamine B12
3.75 µg
Foliumzuur
73.85 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
18.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chili con carne"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.