Chili con carne

(25)

Onze variant van een heerlijke simpele chili con carne die je in een half uurtje op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chili con carne

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo gemengd gehakt (of gebruik rundergehakt)
  • 1 blik rode kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2e gele paprika
  • 1 zoete puntpaprika of 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Lente uitjes om erbij te serveren
Chili con carne ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakpan
  • Houten lepel

Bereiden


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze dan in fijne blokjes. Was en snijd de lente uitjes in fijne plakjes en zet aan de kant. 

Chili con carne (chili met vlees)
Chili con carne (chili met vlees)

De chili con carne afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit daar de uien en knoflook in op middelhoog vuur. Voeg gemengd gehakt toe en bak rul. Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe.

Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Plaats een deksel op de bakpan en laat 15 tot 20 minuten lang pruttelen.

Voeg op het laatst de rode kidneybonen toe en bak mee. Breng op smaak met meer kruiden, peper en zout. Garneer het gerecht met lente ui.

Eet smakelijk! Tip: Deze chili con carne is heerlijk met witte rijst en speciaalbier. Smakelijk!

Chili con carne: veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?

Simpelweg is dat een chili gemaakt kan worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.

Een chili con carne betekend ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.

Wat eet je bij een chili con carne?

Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten.

Wat vind jij van dit recept?
25 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Rode bietensoep

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!