Onze variant van een heerlijke simpele chili con carne die je in een half uurtje op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in fijne blokjes. Was en snijd de lente uitjes in fijne plakjes en zet aan de kant.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit daar de uien en knoflook in op middelhoog vuur. Voeg gemengd gehakt toe en bak rul. Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe.
Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Plaats een deksel op de bakpan en laat 15 tot 20 minuten lang pruttelen.
Voeg op het laatst de rode kidneybonen toe en laat dit nog enkele minuten mee verwarmen. Breng op smaak met meer kruiden, peper en zout. Garneer het gerecht met lente ui. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?
Een chili kan simpelweg gemaakt worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.
Een chili con carne betekent ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.
Wat eet je bij een chili con carne?
Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten. Tortilla chips zijn ook een top combinatie met chili con carne.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.