Chili con carne

(35)

Onze variant van een heerlijke simpele chili con carne die je in een half uurtje op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Chili con carne

Ingrediënten


  • 1 kilo gemengd gehakt (of gebruik rundergehakt)
  • 1 blik rode kidneybonen (400 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2e gele paprika
  • 1 zoete puntpaprika of 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2e theelepel komijnpoeder
  • 1/2e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Lente uitjes om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Bakpan
  • Houten lepel

Chili con carne Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chili-con-carne


Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd deze in fijne blokjes. Was en snijd de lente uitjes in fijne plakjes en zet aan de kant. 

Chili con carne (chili met vlees)
Chili con carne (chili met vlees)

De chili con carne afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit daar de uien en knoflook in op middelhoog vuur. Voeg gemengd gehakt toe en bak rul. Voeg er dan de blokjes paprika, de tomatenpuree en alle kruiden aan toe.

Bak alles een aantal minuten mee en voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Plaats een deksel op de bakpan en laat 15 tot 20 minuten lang pruttelen.

Voeg op het laatst de rode kidneybonen toe en laat dit nog enkele minuten mee verwarmen. Breng op smaak met meer kruiden, peper en zout. Garneer het gerecht met lente ui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023


Waardeer dit recept!
35 stemmen

Chili con carne: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen chili en chili con carne?

Een chili kan simpelweg gemaakt worden met kip, kalkoen, zoete aardappels, maïs, bonen enzovoorts. Er zijn oneindig veel combinaties voor te stellen.

Een chili con carne betekent ‘chili met vlees’, deze variant is dus specifiek met vlees (meestal gehakt) gemaakt.

Wat eet je bij een chili con carne?

Gekookte rijst, aardappelen of een lekker stuk stokbrood zijn allemaal lekkere bijgerechten. Tortilla chips zijn ook een top combinatie met chili con carne.

0 reacties op Chili con carne

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.