Deze luchtige ansjovisboter is heerlijk als smeersel op een stukje brood, maar ook lekker bij een stukje gebakken vis. Zachte boter met een volle smaak, zonder te overheersen.
Deze fantastische ansjovisboter is luchtig en boterzacht met een subtiele ansjovis smaak. Makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten.
Gebruik bij voorkeur ansjovis van goede kwaliteit, de olie uit het blikje gaan we namelijk ook gebruiken en deze heeft dan meestal een betere smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-06-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze beter kunt mengen.
Plaats de boter en ansjovis samen met de olie uit het blikje in de foodprocessor.
Pureer de ansjovis samen met de boter tot er geen stukjes meer in zitten. Door het mengen met de messen van de foodprocessor zal de boter tegelijkertijd luchtig worden.
Breng op smaak met zwarte peper. Je kunt deze ansjovisboter nu op een stukje brood smeren, of serveer deze bij een stukje gebakken vis. Eet smakelijk!
Waar kun je ansjovisboter voor gebruiken?
Ansjovisboter is een heerlijk smeersel voor op brood tijdens de borrel, of bij een kom soep. Je kunt ansjovisboter ook serveren bij een stukje gebakken vis.
Welke smaakmakers zijn lekker bij ansjovis?
Je kunt naast zwarte peper eventueel ook een vleugje citroenrasp of kappertjes toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.