Luchtige ansjovisboter
😍 6Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Luchtige ansjovisboter

Deze luchtige ansjovisboter is heerlijk als smeersel op een stukje brood, maar ook lekker bij een stukje gebakken vis. Zachte boter met een volle smaak, zonder te overheersen.

10 minuten
6 personen

Deze fantastische ansjovisboter is luchtig en boterzacht met een subtiele ansjovis smaak. Makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten.

Gebruik bij voorkeur ansjovis van goede kwaliteit, de olie uit het blikje gaan we namelijk ook gebruiken en deze heeft dan meestal een betere smaak.

Luchtige ansjovisboter ingrediënten

Recept luchtige ansjovisboter

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
10 minuten

De luchtige ansjovisboter maken – 10 minuten

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat je deze beter kunt mengen.

Plaats de boter en ansjovis samen met de olie uit het blikje in de foodprocessor. 

Luchtige ansjovisboter
Luchtige ansjovisboter

Pureer de ansjovis samen met de boter tot er geen stukjes meer in zitten. Door het mengen met de messen van de foodprocessor zal de boter tegelijkertijd luchtig worden.

Breng op smaak met zwarte peper. Je kunt deze ansjovisboter nu op een stukje brood smeren, of serveer deze bij een stukje gebakken vis. Eet smakelijk!

Tips!

Waar kun je ansjovisboter voor gebruiken?

Ansjovisboter is een heerlijk smeersel voor op brood tijdens de borrel, of bij een kom soep. Je kunt ansjovisboter ook serveren bij een stukje gebakken vis.

Welke smaakmakers zijn lekker bij ansjovis?

Je kunt naast zwarte peper eventueel ook een vleugje citroenrasp of kappertjes toevoegen.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
313.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
0.29 g
0.29 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.55 g
22.56 g
Eiwitten
1.8 g
Vezels
0 g
Natrium
13.18 mg
Mineralen
Ijzer
0.36 mg
Calcium
11.57 mg
Magnesium
3.83 mg
Kalium
3.83 mg
Fosfor
25.81 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.13 mg
Jodium
4.13 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
1.33 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0.07 µg
Foliumzuur
0.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Luchtige ansjovisboter"
Anthony zegt op 08-06-2024
Hallo Véronique, Dank voor deze leuke smaakmaker! Hoelang zal deze in de koelkast te goed blijven? Hartelijke groet
Véronique zegt op 08-06-2024
Hallo Anthony, dankjewel! Aangezien boter en ansjovis uit blik beide lang houdbaar zijn, kun je deze ansjovisboter enkele weken tot een maand in de koelkast bewaren. Afhankelijk of je deze vaker uit de koelkast haalt om zacht te laten worden (zodat deze smeerbaar is) en dan weer terug zet, dat zal de houdbaarheid verkorten. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.