Broodje spekbokking
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Broodje spekbokking

Een broodje spekbokking is een heerlijk luxe broodje gerookte haring. Deze haring is koud gerookt, hierdoor heeft de haring een subtiele gerookte smaak, waardoor dit niet zal overheersen.

15 minuten
1 persoon

Ik gebruikte voor dit broodje spekbokking een dikke snee Iers sodabrood, dit combineert goed met de licht zoute haring doordat het brood zacht van binnen en knapperig van buiten is. Je kunt ook andere soorten rustiek brood gebruiken, zoals meergranen.

De gerookte zoutige smaak van haring gaat perfect samen met de aardse rode biet, zure augurk en romige crème fraîche. Een luxe broodje die je makkelijk zelf thuis maakt, klaar binnen een handomdraai.

Broodje spekbokking ingrediënten

Recept broodje spekbokking

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-02-2024, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Haal de gerookte haring uit de koelkast, deze is namelijk het lekkerste op kamertemperatuur.

Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Snijd de augurken en rode biet in plakken.

Broodje spekbokking
Broodje spekbokking

Broodje spekbokking afmaken – 5 minuten

Hak de peterselie fijn, houd een beetje apart en meng de rest met 2 eetlepels crème fraîche.

Voeg 1 theelepel appelazijn toe en breng op smaak met peper en zout. 

Besmeer het brood met de crème fraîche, beleg met plakken rode biet en leg hier de haring filets bovenop.

Maak het broodje spekbokking af met rode ui, augurk en peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is spekbokking?

Spekbokking is een gezouten koud gerookte haring, de temperatuur zal hierbij onder de 30 graden Celsius blijven. Door het koud roken zal deze haring malser zijn dan warm gerookte haring.

Wanneer een haring warm gerookt gaat worden, boven 30 graden Celsius, heet dit stoombokking. Wordt de haring overigens in zijn geheel verkocht i.p.v. filets, wordt dit bakbokking genoemd.

Wat is het verschil tussen haring en bokking?

Een haring is een vette vis die rauw, gepekeld of gerookt gegeten kan worden. Pas als de haring wordt gerookt, is het bokking. Bokking kan zowel gezouten als ongezouten zijn.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
542.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.73 g
10.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.46 g
12.75 g
Eiwitten
29.95 g
Vezels
8.34 g
Natrium
2554.19 mg
Mineralen
Ijzer
6.11 mg
Calcium
150.82 mg
Magnesium
104.45 mg
Kalium
104.45 mg
Fosfor
449.53 mg
Koper
0.43 mg
Zink
2.41 mg
Jodium
2.07 µg
Selenium
0.84 µg
Vitamines
Vitamine C
20.82 mg
Vitamine D
8.16 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.37 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
5.28 µg
Foliumzuur
113.93 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
11.71 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Broodje spekbokking"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.