Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-07-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd een half bosje bieslook fijn. Houd een beetje bieslook apart en roer de rest samen met 1 eetlepel limoensap en anderhalve eetlepel Boursin door de Hollandse garnalen. Breng op smaak met zwarte peper.
Verdeel de garnalen in vier gelijke delen, houd een plak zalm in je hand en schep een deel van de garnalen in het midden. Maak een pakketje van de zalm door deze over de garnalen te vouwen.
Plaats de sla op een bord en plaats de zalmbonbons, met de gevouwen kant naar beneden, op de sla. Maak af met de rasp van een halve limoen, bieslook en een paar takjes dille. Eet smakelijk!
Welke zalm voor zalmbonbons?
Je kunt het beste gerookte zalm gebruiken die mooie grote plakken heeft, kleinere plakken kun je namelijk niet goed dichtvouwen na het vullen.
Welke kruiden bij zalmbonbons?
Je kunt verschillende verse kruiden gebruiken die goed passen bij garnaaltjes en gerookte zalm, zoals bieslook, dille en/of peterselie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.