Zalmbonbons met garnalen
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalmbonbons met garnalen

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.

15 minuten
2 personen
Zalmbonbons met garnalen ingrediënten
Recept zalmbonbons met garnalen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Snijd een half bosje bieslook fijn. Houd een beetje bieslook apart en roer de rest samen met 1 eetlepel limoensap en anderhalve eetlepel Boursin door de Hollandse garnalen. Breng op smaak met zwarte peper.

Zalmbonbons met garnalen
Zalmbonbons met garnalen

Zalmbonbons met garnalen afmaken – 10 minuten

Verdeel de garnalen in vier gelijke delen, houd een plak zalm in je hand en schep een deel van de garnalen in het midden. Maak een pakketje van de zalm door deze over de garnalen te vouwen.

Plaats de sla op een bord en plaats de zalmbonbons, met de gevouwen kant naar beneden, op de sla. Maak af met de rasp van een halve limoen, bieslook en een paar takjes dille. Eet smakelijk!

Tips!

Welke zalm voor zalmbonbons?

Je kunt het beste gerookte zalm gebruiken die mooie grote plakken heeft, kleinere plakken kun je namelijk niet goed dichtvouwen na het vullen.

Welke kruiden bij zalmbonbons?

Je kunt verschillende verse kruiden gebruiken die goed passen bij garnaaltjes en gerookte zalm, zoals bieslook, dille en/of peterselie.

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
920.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.94 g
0.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
51.53 g
13.58 g
Eiwitten
113.17 g
Vezels
0.8 g
Natrium
4565.86 mg
Mineralen
Ijzer
4.47 mg
Calcium
253.53 mg
Magnesium
130.38 mg
Kalium
130.38 mg
Fosfor
1174.36 mg
Koper
0.84 mg
Zink
2.94 mg
Jodium
34.38 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
25.11 mg
Vitamine D
60.4 mg
Vitamine A
386.53 mg
Vitamine B1
0.68 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
2.89 mg
Vitamine B12
15.16 µg
Foliumzuur
32 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
20.85 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalmbonbons met garnalen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.