Zalmbonbons met garnalen

(14)

Deze zalmbonbons met garnalen zijn heerlijk als voorgerecht tijdens een etentje of de feestdagen. Heerlijk fris en romig door de roomkaas en limoen, een top combinatie met de vette zalm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Zalmbonbons met garnalen

Ingrediënten


  • 4 grote plakken gerookte zalm
  • 125 gram Hollandse garnalen
  • anderhalve eetlepel Boursin
  • 1 limoen
  • half bosje verse bieslook
  • zwarte peper naar smaak
  • paar takjes verse dille
  • handvol gemengde sla
Zalmbonbons met garnalen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • lepel
  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalmbonbons-met-garnalen


Voorbereiding – 5 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Snijd een half bosje bieslook fijn. Houd een beetje bieslook apart en roer de rest samen met 1 eetlepel limoensap en anderhalve eetlepel Boursin door de Hollandse garnalen. Breng op smaak met zwarte peper.

Zalmbonbons met garnalen
Zalmbonbons met garnalen

Zalmbonbons met garnalen afmaken – 10 minuten

Verdeel de garnalen in vier gelijke delen, houd een plak zalm in je hand en schep een deel van de garnalen in het midden. Maak een pakketje van de zalm door deze over de garnalen te vouwen.

Plaats de sla op een bord en plaats de zalmbonbons, met de gevouwen kant naar beneden, op de sla. Maak af met de rasp van een halve limoen, bieslook en een paar takjes dille. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Zalmbonbons met garnalen: Veel gestelde vragen

Welke zalm voor zalmbonbons?

Je kunt het beste gerookte zalm gebruiken die mooie grote plakken heeft, kleinere plakken kun je namelijk niet goed dichtvouwen na het vullen.

Welke kruiden bij zalmbonbons?

Je kunt verschillende verse kruiden gebruiken die goed passen bij garnaaltjes en gerookte zalm, zoals bieslook, dille en/of peterselie.

0 reacties op Zalmbonbons met garnalen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.