Pasta con le sarde is een Siciliaanse pasta met sardines en venkel. Een smaakvolle pasta met een licht gezouten smaak en een verrassend ingrediënt.
Pasta con le sarde is een typische Italiaanse pasta met sardines, venkel en rozijnen. Deze overheerlijke pasta is een klassieker uit Sicilië.
Ansjovis geeft deze pasta een zoutige smaak die niet overheersend is. De subtiele zoete smaak is te danken aan de blanke rozijnen samen met de gestoofde venkel. Samen met het krokante broodkruim is dit een overheerlijke pasta die gewaardeerd wordt door elke visliefhebber!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-10-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-11-2024
Maak zelf croutons door oud brood te verkruimelen. Verhit een scheut olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de broodkruimels tot deze mooi goudbruin zijn.
Hak de peterselie fijn en roer deze door de broodkruimels en zet opzij.
Pel de ui en snijd deze fijn. Haal de sardines uit de blikjes, bewaar de olie en verwijder indien nodig de graten van de vis. Verdeel de sardines in stukken en zet opzij.
Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd de venkel in kleine blokjes. Gooi het venkelgroen niet weg, hier kun je de pasta mee garneren.
Plaats een snuf saffraan in een kleine kom en gebruik een vijzel of achterkant van een lepel om de saffraan te kneuzen zodat de gele kleur vrij komt. Schenk hier witte wijn bij samen met de rozijnen en zet opzij.
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook.
Verhit een scheut olijfolie van de blikjes sardientjes in een diepe bakpan en fruit hierin de ui tot deze glazig is geworden.
Voeg de stukjes venkel toe en stoof het geheel op middellaag vuur tot de venkel zacht is geworden. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Je kunt de ansjovis eerst fijner snijden, maar dit is niet per se noodzakelijk aangezien deze op zullen lossen in de saus. Voeg de ansjovis toe aan de venkel samen met de witte wijn en rozijnen.
Laat de witte wijn op middelhoog vuur verdampen en voeg dan de pijnboompitten toe.
Voeg de pasta toe samen met een beetje van het pasta water. Door het zetmeel in het pasta water zal de saus extra romig worden.
Roer goed en voeg als laatste de stukken sardines toe samen met de rest van de olie uit de blikjes.
Serveer de pasta con le sarde met het broodkruim en venkelgroen, eet smakelijk!
Welke pasta voor pasta con le sarde?
Voor pasta con le sarde, ofwel pasta met sardientjes, wordt gebruik gemaakt van bucatini (ook wel bekend als Perciatelli). Dit is een pasta uit het midden van Italië (Latium) en is het best te omschrijven als dunne lange buisjes. De naam komt van buco, dat is Italiaans voor 'gat', een passende naam aangezien de pasta hol van binnen is. Deze pasta is niet overal verkrijgbaar, daarom is spaghetti een prima alternatief.
Kan ik de saffraan weglaten?
Saffraan geeft naast een mooie kleur een gerecht ook een unieke smaak. Saffraan is een beetje bloemachtig met zoete hinten van honing.
Je kunt de saffraan eventueel weglaten, want ook zonder is deze pasta con le sarde nog steeds ontzettend smaakvol.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.