Pulpo a la gallega
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pulpo a la gallega

Pulpo a la gallega is een typische Spaanse tapa van octopus, deze klassieker uit Galicië wordt gemaakt van aardappel, inktvis en kruiden. Je kunt de aardappelen ook eventueel weglaten.

Het maken van pulpo a la gallega is niet moeilijk, maar je moet wel even geduld hebben om de octopus heerlijk mals te krijgen. 

Een taaie octopus is namelijk oneetbaar, dus kies voor octopus van goede kwaliteit en geef het de tijd om zacht te worden in het smaakvolle water.

In Galicië staat deze octopus op elke menukaart, vaak wordt het Polbo a feira genoemd, en wordt het op elk feestje geserveerd. In Galicië wordt er standaard een jonge rode wijn bij pulpo gedronken, zoals Ribeiro of Albariño

Pulpo a la gallega ingrediënten

Recept pulpo a la gallega

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-04-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur

Pulpo a la gallega maken – 1 uur

Vul een grote pan met water, laurierblad en grof zeezout en breng aan de kook.

Plaats de octopus in het kokende water en kook deze ongeveer 45 minuten lang. De exacte kooktijd is afhankelijk van de versheid en grootte van de octopus. Je kunt controleren of deze klaar is door met een vork in te prikken, de octopus is klaar zodra deze volledig zacht is geworden.

Pulpo a la gallega
Pulpo a la gallega

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in plakjes, niet te dik.

Zodra de octopus zacht is geworden haal je deze uit het water en laat deze rusten. Kook de dunne plakjes aardappel gaar in hetzelfde water.

Snijd de octopus in stukjes van ongeveer 1 tot 2 cm.

Traditioneel wordt deze tapa geserveerd op een houten bord. Plaats de aardappelplakjes hierop en verdeel de stukjes octopus hierover.

Besprenkel met olijfolie, grof zeezout, een beetje paprikapoeder en een beetje gerookte paprikapoeder. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen octopus en inktvis?

Er bestaan zo'n 300 soorten inktvis en de octopus is er eentje van. De octopus heeft 8 tentakels, terwijl alle andere intvissoorten 10 tentakels hebben.

Waar komt pulpo a la gallega vandaan?

Pulpo a la gallega is een Spaanse tapa uit Galicië, dit is een streek in Spanje boven Portugal.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
215.49 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.75 g
0 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.58 g
0.93 g
Eiwitten
19.5 g
Vezels
4.31 g
Natrium
1305.45 mg
Mineralen
Ijzer
2.35 mg
Calcium
49.84 mg
Magnesium
67.9 mg
Kalium
67.9 mg
Fosfor
226.38 mg
Koper
0.96 mg
Zink
1.46 mg
Jodium
20 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
13.52 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
1.09 mg
Vitamine B12
2 µg
Foliumzuur
25.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pulpo a la gallega"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.