Pizza met zalm

(3)

Een pizza met zalm is een smaakvolle en makkelijke pizza met weinig ingrediënten. Een simpele pizza met gerookte zalm, crème fraîche, citroen en kappertjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Een pizza met zalm is makkelijk om te maken, met maar een aantal ingrediënten heb jij deze pizza bianca (witte pizza) binnen een handomdraai zelfgemaakt.

Een lichte pizza met zalm, citroen en kappertjes is de perfecte snelle pizza. Voor een snellere pizza kun je het kant-en-klaar pizza deeg of pizza bodems gebruiken.

Pizza is het lekkerste van een pizzasteen, een steen die je in de oven legt en door de warmte van de steen zal de pizza krokanter worden. Dit is optioneel, maar wel een aanrader voor mensen die regelmatig zelf pizza maken.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten
Pizza met zalm

Ingrediënten


  • 1 bol pizzadeeg
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper naar smaak
  • halve citroen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 plakken gerookte zalm
  • klein bosje verse bieslook

Kookgerei nodig


  • oven
  • lepel
  • citrusrasp
  • optioneel: deegroller
  • optioneel: pizzasteen

Pizza met zalm Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-met-zalm


Pizza deeg maken – 10 minuten + wachttijd

Begin met het maken van het pizzadeeg, mocht je het deeg niet zelf gaan maken kun je deze stap overslaan.

Pizza met zalm
Pizza met zalm

De pizza met zalm maken – 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats eventueel een pizzasteen in de oven.

Bestuif het aanrecht en eventueel deegroller met bloem en rol het deeg uit. Besmeer deze met een dun laagje crème fraîche, maar laat de randen vrij.

Verdeel een handvol kappertjes over de pizza samen met een beetje peper, het is niet nodig om zout te gebruiken omdat de kappertjes en zalm al zoutig zijn.

Bak de pizza gaar en mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, pizzasteen en de dikte van het deeg.

Maak de pizza af met plakken gerookte zalm, grof gesneden bieslook en citroenrasp. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2023, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Pizza met zalm: Veel gestelde vragen

Wat is een pizza bianca?

Een pizza bianca is een witte pizza, ofwel een pizza zonder tomatensaus maar met een witte saus. Dit kan een simpele crème fraîche of bijvoorbeeld alfredo saus zijn.

Welke zalm voor een zalm pizza?

Meestal wordt er voor een zalm pizza gebruik gemaakt van gerookte zalm. Deze kun je het beste niet meebakken, wil je toch zalm meebakken kun je het beste kiezen voor stukjes rauwe zalmfilet.

0 reacties op Pizza met zalm

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.