Romige pasta met spinazie en garnalen
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Romige pasta met spinazie en garnalen

Romige pasta met spinazie en garnalen is een lekker en simpel doordeweeks recept, zó op tafel

20 minuten
2 personen

Op zoek naar een snel en verrukkelijk doordeweeks recept? Deze romige pasta met spinazie en garnalen is dan een goede keuze.

Met slechts een paar verse ingrediënten tover je binnen 20 minuten een geweldig gerecht op tafel. De combinatie van gheerlijke garnalen, knoflook en zachte spinazie is heerlijk in een lichte, romige saus van créme fraîche en Grana Padano.

Een scheutje citroensap maakt het fris en licht, terwijl de zwarte peper en olijfolie het gerecht perfect op smaak brengen. Serveer met linguine (of spaghetti) voor de een lekker bordje pasta. Deze pasta is niet alleen snel, maar ook super makkelijk en perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Romige pasta met spinazie en garnalen ingrediënten

Recept romige pasta met spinazie en garnalen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-10-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd het sjalotje en de twee teenjtes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes.

Snijd de citroen doormidden en pers het sap eruit.

Was de verse spinazie en verwijder eventueel harde stukjes en spinazieblaadjes die niet meer goed zijn.

Romige pasta met spinazie en garnalen
Romige pasta met spinazie en garnalen

De romige pasta met spinazie en garnalen afmaken – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook in de tussentijd de linguine pasta of spaghetti beetgaar.

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bakpan op middelhoog vuur.

Fruit de knoflook en het fijngesneden sjalotje even kort aan in de pan.

Voeg dan 250 gram verse spinazie toe. Roer goed om en bak totdat de spinazie een flink stuk geslonken is.

Voeg dan 2 eetlepels créme fraîche en citroensap toe. Roer door om er een heerlijke saus van te maken.

Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zwarte peper, zout en Grana padano.

Giet de linguine pasta af en voeg direct toe aan de pan met de saus. Roer alles goed door elkaar heen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de garnalen vervangen met iets anders?

Ben je niet zo'n fan van garnalen? Dan is deze pasta ook heerlijk met stukjes kip.

Is 250 gram spinazie niet veel voor 2 personen?

Aangezien spinazie in de pan best veel slinkt tijdens het koken is 250 gram spinazie niet heel veel. Je kunt altijd naar wens meer of minder spinazie toevoegen.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
680.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
72.54 g
5.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.68 g
10.34 g
Eiwitten
48.3 g
Vezels
6.98 g
Natrium
1857.05 mg
Mineralen
Ijzer
9.39 mg
Calcium
629.8 mg
Magnesium
213.45 mg
Kalium
213.45 mg
Fosfor
823.25 mg
Koper
1.21 mg
Zink
5.1 mg
Jodium
68.83 µg
Selenium
6.25 µg
Vitamines
Vitamine C
83.63 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
101.12 mg
Vitamine B1
0.41 mg
Vitamine B2
0.49 mg
Vitamine B6
2.86 mg
Vitamine B12
6.67 µg
Foliumzuur
111.75 µg
Vitamine E
2.63 mg
Vitamine K
600.63 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige pasta met spinazie en garnalen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.