Romige pasta met spinazie en garnalen is een lekker en simpel doordeweeks recept, zó op tafel
Op zoek naar een snel en verrukkelijk doordeweeks recept? Deze romige pasta met spinazie en garnalen is dan een goede keuze.
Met slechts een paar verse ingrediënten tover je binnen 20 minuten een geweldig gerecht op tafel. De combinatie van gheerlijke garnalen, knoflook en zachte spinazie is heerlijk in een lichte, romige saus van créme fraîche en Grana Padano.
Een scheutje citroensap maakt het fris en licht, terwijl de zwarte peper en olijfolie het gerecht perfect op smaak brengen. Serveer met linguine (of spaghetti) voor de een lekker bordje pasta. Deze pasta is niet alleen snel, maar ook super makkelijk en perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-10-2024, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-11-2024
Snijd het sjalotje en de twee teenjtes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes.
Snijd de citroen doormidden en pers het sap eruit.
Was de verse spinazie en verwijder eventueel harde stukjes en spinazieblaadjes die niet meer goed zijn.
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook in de tussentijd de linguine pasta of spaghetti beetgaar.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bakpan op middelhoog vuur.
Fruit de knoflook en het fijngesneden sjalotje even kort aan in de pan.
Voeg dan 250 gram verse spinazie toe. Roer goed om en bak totdat de spinazie een flink stuk geslonken is.
Voeg dan 2 eetlepels créme fraîche en citroensap toe. Roer door om er een heerlijke saus van te maken.
Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zwarte peper, zout en Grana padano.
Giet de linguine pasta af en voeg direct toe aan de pan met de saus. Roer alles goed door elkaar heen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Kan ik de garnalen vervangen met iets anders?
Ben je niet zo'n fan van garnalen? Dan is deze pasta ook heerlijk met stukjes kip.
Is 250 gram spinazie niet veel voor 2 personen?
Aangezien spinazie in de pan best veel slinkt tijdens het koken is 250 gram spinazie niet heel veel. Je kunt altijd naar wens meer of minder spinazie toevoegen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.