Thema: vegetarische recepten

572 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Indiase dhal

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Geweldige manier om gele spliterwten te gebruiken. Indiase dhal is een heerlijk vegetarisch gerecht. Lekker met bijvoorbeeld rijst en naan.


Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.


Flespompoen gevuld met linzen en feta

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Geweldig vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Flespompoen gevuld met linzen en feta zit boordevol smaken die perfect in balans zijn.


Zoete maïskoekjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Heerlijk bijgerecht of onderdeel van een tapas assortiment. Deze snelle en makkelijke zoete maiskoekjes zijn klaar in 10 minuten.


3 soorten luxe kaas tosti's

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Met deze 3 soorten luxe kaas tosti's mislukt geen enkele lunch meer! Twee hartige kaas tosti's en één zoete, heerlijk als stevige lunch.


Mini sjalot tarte tatin

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.


Pasta met broccoli en pesto

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Makkelijke en snelle pasta met broccoli en pesto, geserveerd met champignons en paprika. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Romige komkommer-courgette soep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Makkelijke romige komkommer-courgette soep, zacht van smaak en heerlijk als lunch met brood. Klaar binnen 20 minuten, of nog minder met de snelle versie!


Gevulde tomaat met parelgort en feta

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Snel, makkelijk en goedkoop bijgerecht. Deze gevulde tomaat met parelgort en feta is vegetarisch en klaar in 25 minuten. Heerlijk bij elk soort vis.


Pasta met truffel en rode ui

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Als je van truffel houdt, moet je deze pasta met truffel en rode ui echt eens proberen! Serveer met een frisse groene salade. Klaar binnen 15 minuten.


Bloemkoolsoep met zachte kaas

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Rooster de bloemkool eerst in de oven voor een extra smaakexplosie. Bloemkoolsoep met zachte kaas lijkt misschien complex, maar is makkelijk om te maken!


Hete bliksem

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.


Rode kool soep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heb je ooit al eens rode kool soep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!


Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.


Macaroni met kaas uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Macaroni met kaas is geweldig, maar een extra krokante kaaslaag uit de oven maakt het nog beter. Pak maar alvast een vork om een hap te nemen!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.