Deze geroosterde tomatensoep is ontzettend smaakvol door het gebruik van sappige tomaten en weinig andere ingrediënten!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-tomatensoep
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd het harde deel eruit en snijd de tomaten in parten of halveer ze als ze niet heel groot zijn.
Verdeel de tomaten over een ovenschaal. Pel en plet de knoflooktenen en verdeel deze over de tomaten. Was de takjes tijm en leg deze ook op de tomaten. Besprenkel de tomaten dan met olijfolie, peper en grof zeezout.
Rooster de tomaten ongeveer een uur in de oven. Als je sappige tomaten gebruikt, even oppassen dat het vocht niet over de rand van de ovenschaal zal gaan.
Verwijder de takjes tijm. Verplaats de geroosterde tomaten samen met de geroosterde knoflook en het vocht naar een grote pan. Breng de tomaten aan de kook en voeg eventueel een scheut water toe als de tomaten te weinig vocht hebben afgegeven.
Pureer de tomaten met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Door gebruik te maken van smaakvolle tomaten en zeezout zal het niet nodig zijn om groentebouillon toe te voegen.
Afhankelijk van de sappigheid van de tomaten kun je extra water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met verse basilicum. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.