Een ontzettend lekkere sperziebonenschotel met kerrie, aardappels en tomaat. Een vegetarische ovenschotel, maar je kunt er als je wilt gehakt aan toevoegen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sperziebonenschotel-uit-de-oven
Tip: gebruik een mix groene en gele bonen, je kunt ook eventueel voorgekookte aardappelblokjes gebruiken. Wel zo handig!
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook de sperziebonen enkele minuten in het kokende water, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
Verplaats deze dan naar een kom en breng het water opnieuw aan de kook. Schil en was de aardappels en snijd deze in blokjes.
Kook de aardappelblokjes gaar in het water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de sperziebonen nog even mee, breng op smaak met peper en zout en verdeel deze dan over de ovenschaal.
Verdeel de voorgekookte aardappelblokjes over de sperziebonen. Meng de eieren samen met room en kerrie in dezelfde kom als waar de sperziebonen in hebben gezeten en breng op smaak met peper en zout.
Was de cherry tomaatjes, snijd ze door de helft en leg ze met de snijkant naar boven op de aardappelblokjes. Schenk het roommengsel eroverheen en maak af met een beetje geraspte kaas.
Bak de sperziebonenschotel gaar en mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!