Een Mexicaanse tomatillo salsa is te maken met groene of paarse tomatillo's (physalis). Een tomaat-achtige met een citrus smaak.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatillo-salsa
Was de tomatillo's met warm water, zo kun je het vlies dat eromheen zit makkelijk verwijderen.
Snijd de tomatillo's vervolgens fijn, je kunt ze eventueel ook in een blender pureren. Fijngesneden vind ik de structuur van een salsa lekkerder dan gepureerd, maar dat is ieders eigen smaak.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chili peper voor een mildere variant en snijd de chili peper fijn.
Meng de chili peper samen met de tomatillo's en knoflook. Voeg een klein beetje olijfolie en rode wijnazijn toe om de salsa smeuïg te maken.
Bewaar de salsa niet te lang, dan zal deze nog wel lekker zijn maar er minder lekker uitzien omdat deze zal verkleuren.
Deze salsa is lekker als dip voor tortilla chips, maar ook lekker bij een salade met kip. Geniet ervan!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.