Tomatillo salsa
😍 2 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Tomatillo salsa veganistisch

Een Mexicaanse tomatillo salsa is te maken met groene of paarse tomatillo's (physalis). Een tomaat-achtige met een citrus smaak.

10 minuten
4 personen
Tomatillo salsa ingrediënten

Recept tomatillo salsa

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept tomatillo salsa allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
Onbekend
Totale tijd
10 minuten

Tomatillo salsa maken – 10 minuten

Was de tomatillo's met warm water, zo kun je het vlies dat eromheen zit makkelijk verwijderen. 

Snijd de tomatillo's vervolgens fijn, je kunt ze eventueel ook in een blender pureren. Fijngesneden vind ik de structuur van een salsa lekkerder dan gepureerd, maar dat is ieders eigen smaak. 

Paarse tomatillo's moestuin
Paarse tomatillo's moestuin 
Tomatillo
Tomatillo

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chili peper voor een mildere variant en snijd de chili peper fijn. 

Meng de chili peper samen met de tomatillo's en knoflook. Voeg een klein beetje olijfolie en rode wijnazijn toe om de salsa smeuïg te maken. 

Tomatillo salsa
Tomatillo salsa

Bewaar de salsa niet te lang, dan zal deze nog wel lekker zijn maar er minder lekker uitzien omdat deze zal verkleuren. 

Deze salsa is lekker als dip voor tortilla chips, maar ook lekker bij een salade met kip. Geniet ervan!

Wat vind je hiervan?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
11.34 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.77 g
0.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.45 g
0.07 g
Eiwitten
0.31 g
Vezels
0.43 g
Natrium
0.25 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.25 flinke handvol paarse of groene tomatillo's/physalis 6.40 1.20 g 0.78 g 0.20 g 0.04 g 0.20 g 0.38 g 0.20 mg 0.12 mg 1.40 mg 4.00 mg 53.60 mg 7.80 mg 0.01 mg 0.04 mg - 0.10 µg 2.34 mg - 8.40 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 1.40 µg 0.11 mg 2.00 µg -
0.25 grote knoflookteen 1.75 0.35 g 0.01 g - - 0.08 g 0.02 g 0.05 mg 0.02 mg 2.13 mg 0.25 mg 7.50 mg 1.63 mg - 0.01 mg 0.02 µg - 0.18 mg - - - - 0.01 mg - 0.05 µg - - -
0.25 rode chili peper 1.16 0.22 g - 0.02 g - 0.03 g 0.02 g - 0.06 mg 0.26 mg - - 0.75 mg - - - - 3.38 mg - 0.06 mg - - - - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
rode wijnazijn sulfiet - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    11.34 1.77 g 0.79 g 0.45 g 0.07 g 0.31 g 0.43 g 0.25 mg 0.20 mg 3.79 mg 4.25 mg 61.10 mg 10.18 mg 0.02 mg 0.05 mg 0.02 µg 0.10 µg 5.89 mg - 8.46 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 1.45 µg 0.11 mg 2.00 µg -
0 reacties op "Tomatillo salsa"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.