Een Mexicaanse tomatillo salsa is te maken met groene of paarse tomatillo's (physalis). Een tomaat-achtige met een citrus smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de tomatillo's met warm water, zo kun je het vlies dat eromheen zit makkelijk verwijderen.
Snijd de tomatillo's vervolgens fijn, je kunt ze eventueel ook in een blender pureren. Fijngesneden vind ik de structuur van een salsa lekkerder dan gepureerd, maar dat is ieders eigen smaak.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chili peper voor een mildere variant en snijd de chili peper fijn.
Meng de chili peper samen met de tomatillo's en knoflook. Voeg een klein beetje olijfolie en rode wijnazijn toe om de salsa smeuïg te maken.
Bewaar de salsa niet te lang, dan zal deze nog wel lekker zijn maar er minder lekker uitzien omdat deze zal verkleuren.
Deze salsa is lekker als dip voor tortilla chips, maar ook lekker bij een salade met kip. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.