Een Mexicaanse tomatillo salsa is te maken met groene of paarse tomatillo's (physalis). Een tomaat-achtige met een citrus smaak.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatillo-salsa
Paarse tomatillo's moestuin
Tomatillo
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chili peper voor een mildere variant en snijd de chili peper fijn. Meng de chili peper samen met de tomatillo's en knoflook. Voeg een klein beetje olijfolie en rode wijnazijn toe om de salsa smeuïg te maken.
Tomatillo salsa
Bewaar de salsa niet te lang, dan zal deze nog wel lekker zijn maar er minder lekker uitzien omdat deze zal verkleuren. Deze salsa is lekker als dip voor tortilla chips, maar ook lekker bij een salade met kip. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.