Ohmydish.nl


Tomatillo salsa

Een Mexicaanse tomatillo salsa is te maken met groene of paarse tomatillo's (physalis). Een tomaat-achtige met een citrus smaak.

Tomatillo salsa
10 minuten 4 personen Sauzen
Tomatillo salsa

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • flinke handvol paarse of groene tomatillo's/physalis
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 rode chili peper
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
Tomatillo salsa ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: blender
  • middelgrote kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

10 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatillo-salsa


Tomatillo salsa maken -- 10 minuten

Was de tomatillo's met warm water, zo kun je het vlies dat eromheen zit makkelijk verwijderen. Snijd de tomatillo's vervolgens fijn, je kunt ze eventueel ook in een blender pureren. Fijngesneden vind ik de structuur van een salsa lekkerder dan gepureerd, maar dat is ieders eigen smaak.

Paarse tomatillo's moestuin Paarse tomatillo's moestuin

Tomatillo Tomatillo

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chili peper voor een mildere variant en snijd de chili peper fijn. Meng de chili peper samen met de tomatillo's en knoflook. Voeg een klein beetje olijfolie en rode wijnazijn toe om de salsa smeuïg te maken.

Tomatillo salsa Tomatillo salsa

Bewaar de salsa niet te lang, dan zal deze nog wel lekker zijn maar er minder lekker uitzien omdat deze zal verkleuren. Deze salsa is lekker als dip voor tortilla chips, maar ook lekker bij een salade met kip. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Wortel-preisoep
Volgend recept →
Gele bieten carpaccio

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.