Een super makkelijke sangria met vers fruit, klaar binnen een kwartier en perfect tijdens een warme dag. Serveer 'm koud!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Je kunt eventueel ook zelf sangria maken met (ongeveer 1 liter) rode wijn en (ongeveer 200 ml) sinaasappellikeur, maar voor deze snelle versie gebruiken we heel makkelijk sangria uit de supermarkt.
Was het fruit en snijd de sinaasappels, citroen en limoen in kleine partjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine stukjes. Verwijder de pitten en schil van de halve meloen en snijd de meloen in kleine stukjes.
Snijd de druiven door de helft en voeg al het gesneden fruit toe aan een grote kan. Was de blaadjes munt en voeg deze dan ook toe.
Schenk hier de sangria bij en zet in de koelkast tot deze goed koud is. De sangria is nog lekkerder na een dag in de koelkast, geniet ervan!
Kan ik de sangria ook alcoholvrij maken?
Vervang de sangria door druivensap om zijn herkenbare donkerrode kleur te behouden.
Kun je een twist geven aan de sangria?
Er zijn veel verschillende soorten recepten voor sangria, dit is een van de meest makkelijke soorten sangria die je kunt maken. Er zijn ook sangria's gemaakt met rode wijn war port, wodka, brandy of zelfs triple sec aan toegevoegd wordt. Vaak in combinatie met Spa rood of Bitter lemon.
Moet je vers fruit gebruiken voor sangria?
Vers fruit geeft de lekkerste smaak af aan sangria. Gedroogd fruit zoals gedroogde sinaasappel kan ook.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.