Een hartige taart met snijbiet en een extra lekkere en krokante bodem van filodeeg. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: Je kunt eventueel de spinazie volledig weg laten en enkel snijbiet gebruiken.
Was de snijbiet en spinazie indien nodig en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de snijbiet en spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Bak de knoflook nog even mee en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron en besmeer elk vel filodeeg met gesmolten boter. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de vellen filodeeg. Verdeel hier de gebakken snijbiet en spinazie over.
Meng de eieren samen met room, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over de snijbiet en verdeel daar blokjes feta en amandelschaafsel over.
Vouw de randen filodeeg naar binnen en besmeer deze dan nogmaals met gesmolten boter. Bak de hartige taart in ongeveer een half gaar en mooi goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.