Een hartige taart met snijbiet en een extra lekkere en krokante bodem van filodeeg. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-snijbiet
Je kunt eventueel de spinazie volledig weg laten en enkel snijbiet gebruiken.
Was de snijbiet en spinazie indien nodig en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de snijbiet en spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Bak de knoflook nog even mee en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron en besmeer elk vel filodeeg met gesmolten boter. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de vellen filodeeg. Verdeel hier de gebakken snijbiet en spinazie over.
Meng de eieren samen met room, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over de snijbiet en verdeel daar blokjes feta en amandelschaafsel over.
Vouw de randen filodeeg naar binnen en besmeer deze dan nogmaals met gesmolten boter. Bak de hartige taart in ongeveer een half gaar en mooi goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.