Ohmydish.nl


Hartige taart met snijbiet

Een hartige taart met snijbiet en een extra lekkere en krokante bodem van filodeeg. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

Hartige taart met snijbiet
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Hartige taart met snijbiet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 vellen filodeeg
  • 4 stengels met blad snijbiet (kleur naar keuze)
  • ongeveer 400 gram verse spinazie
  • 2 knoflooktenen (of meer als je minder sterke knoflook gebruikt)
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • klein handjevol geraspte kaas naar keuze
  • handvol feta blokjes
  • kleine handvol amandelschaafsel
  • olijfolie
  • flinke klont boter
Hartige taart met snijbiet ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • kleine sauspan of magnetron
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-snijbiet


Je kunt eventueel de spinazie volledig weg laten en enkel snijbiet gebruiken.

Voorbereiding -- 20 minuten

Was de snijbiet en spinazie indien nodig en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de snijbiet en spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Bak de knoflook nog even mee en breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron en besmeer elk vel filodeeg met gesmolten boter. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de vellen filodeeg. Verdeel hier de gebakken snijbiet en spinazie over. 

Hartige taart met snijbiet
Hartige taart met snijbiet

Hartige taart met snijbiet afmaken -- 40 minuten

Meng de eieren samen met room, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over de snijbiet en verdeel daar blokjes feta en amandelschaafsel over. 

Vouw de randen filodeeg naar binnen en besmeer deze dan nogmaals met gesmolten boter. Bak de hartige taart in ongeveer een half gaar en mooi goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Gevulde kwartels

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.