Hartige taart met snijbiet

(1)

Een hartige taart met snijbiet en een extra lekkere en krokante bodem van filodeeg. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-03-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hartige taart met snijbiet

Ingrediënten


  • 6 vellen filodeeg
  • 4 stengels met blad snijbiet (kleur naar keuze)
  • ongeveer 400 gram verse spinazie
  • 2 knoflooktenen (of meer als je minder sterke knoflook gebruikt)
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • klein handjevol geraspte kaas naar keuze
  • handvol feta blokjes
  • kleine handvol amandelschaafsel
  • olijfolie
  • flinke klont boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • kleine sauspan of magnetron
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • middelgrote kom
  • garde

Hartige taart met snijbiet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-snijbiet


Tip: Je kunt eventueel de spinazie volledig weg laten en enkel snijbiet gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Was de snijbiet en spinazie indien nodig en snijd deze fijn. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak de snijbiet en spinazie in delen tot deze volledig geslonken zijn. Bak de knoflook nog even mee en breng op smaak met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron en besmeer elk vel filodeeg met gesmolten boter. Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met de vellen filodeeg. Verdeel hier de gebakken snijbiet en spinazie over. 

Hartige taart met snijbiet
Hartige taart met snijbiet

De hartige taart met snijbiet afmaken – 40 minuten

Meng de eieren samen met room, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over de snijbiet en verdeel daar blokjes feta en amandelschaafsel over. 

Vouw de randen filodeeg naar binnen en besmeer deze dan nogmaals met gesmolten boter. Bak de hartige taart in ongeveer een half gaar en mooi goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-03-2023


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Hartige taart met snijbiet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.