Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem samen met ½ theelepl zout en ½ theelepel baksoda. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik hier een elektrische mixer voor.
Voeg 50 ml olijfolie en dan geleidelijk 120 ml melk toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Dek de deegbal af met folie of een theedoek en laat het dan kort rusten.
Kneed het deeg nogmaals en verdeel het dan in vier gelijke delen. Bestrooi het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk deel uit tot een dunne plak. Het beste is om elke piadina zo dun mogelijk uit te rollen.
Verhit een koekenpan (zonder olie of boter!) op middelhoog vuur en bak het dunne brood totdat deze mooi goudbruin is aan beide kanten.
Herhaal deze stap voor de overige 3 broden en beleg deze bijvoorbeeld met ham, mozzarella en tomaatjes. Smakelijk!
Wat is het verschil tussen een piadina en een tortilla?
Beide lijken sterk op elkaar, zowel een piadina als een tortilla maak je met behulp van bloem en zout. Een piadina komt uit het noorden van Italië, specifiek Emilia-Romagna.
Tortilla's komen uit Mexico voordat het een basis ingrediënt in veel Latijns-Amerikaanse landen werd. Het grote verschil zit het hem in de baksoda (of gist) in een piadina. Over het algemeen zijn tortilla's ook veel dunner dan een piadina, maximaal 4mm dik.
Kun je een piadina opnieuw opwarmen?
Mocht je piadina een dag later vrij hard zijn geworden, dan kun je deze heel gemakkelijk opnieuw opwarmen door deze eerst nat te maken. Zo zal het platbrood weer zachter worden, je kunt deze vervolgens in een hete pan in een minuut of 2 aan beide kanten weer opnieuw opwarmen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.