Ohmydish.nl


Piadina zelf maken - Italiaans platbrood

Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!

Piadina zelf maken - Italiaans platbrood
30 minuten 4 personen Lunch
Piadina zelf maken - Italiaans platbrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 1/2e theelepel zout
  • 1/2e theelepel baksoda
  • 50 ml olijfolie
  • 120 ml melk op kamertemperatuur
Piadina zelf maken - Italiaans platbrood ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie of theedoek
  • deegroller
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piadina-zelf-maken-italiaans-platbrood


Voorbereiding -- 10 minuten

Meng bloem samen met zout en baksoda. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik hier een elektrische mixer voor.

Voeg olijfolie en dan geleidelijk melk toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Dek de deegbal af met folie of een theedoek en laat het dan kort rusten.

Piadina - Italiaans platbrood Piadina - Italiaans platbrood

Piadina afmaken -- 20 minuten

Kneed het deeg nogmaals en verdeel het dan in vier gelijke delen. Bestrooi het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk deel uit tot een dunne plak. Het beste is om deze zo dun mogelijk uit te rollen. Bak het dunne brood vervolgens in een grote droge bakpan (zonder olie of boter!) tot deze mooi goudbruin is aan beide kanten.

Herhaal voor de overige 3 broden en beleg deze bijvoorbeeld met ham, mozzarella en tomaatjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Wortel-preisoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.