Piadina zelf maken - Italiaans platbrood
😍 51Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Piadina zelf maken - Italiaans platbrood vegetarisch

Een piadina is een ontzettend lekker Italiaanse platbrood dat heel makkelijk zelf te maken is met weinig ingrediënten en zonder gist!

30 minuten
4 personen
Piadina zelf maken - Italiaans platbrood ingrediënten

Recept piadina zelf maken - italiaans platbrood

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng 250 gram bloem samen met ½ theelepl zout en ½ theelepel baksoda. Je kunt het deeg met de hand kneden of gebruik hier een elektrische mixer voor. 

Voeg 50 ml olijfolie en dan geleidelijk 120 ml melk toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Dek de deegbal af met folie of een theedoek en laat het dan kort rusten. 

Piadina - Italiaans platbrood
Piadina - Italiaans platbrood

Piadina afmaken – 20 minuten

Kneed het deeg nogmaals en verdeel het dan in vier gelijke delen. Bestrooi het aanrecht en deegroller met bloem en rol elk deel uit tot een dunne plak. Het beste is om elke piadina zo dun mogelijk uit te rollen. 

Verhit een koekenpan (zonder olie of boter!) op middelhoog vuur en bak het dunne brood totdat deze mooi goudbruin is aan beide kanten.

Herhaal deze stap voor de overige 3 broden en beleg deze bijvoorbeeld met ham, mozzarella en tomaatjes. Smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen een piadina en een tortilla?

Beide lijken sterk op elkaar, zowel een piadina als een tortilla maak je met behulp van bloem en zout. Een piadina komt uit het noorden van Italië, specifiek Emilia-Romagna.

Tortilla's komen uit Mexico voordat het een basis ingrediënt in veel Latijns-Amerikaanse landen werd. Het grote verschil zit het hem in de baksoda (of gist) in een piadina. Over het algemeen zijn tortilla's ook veel dunner dan een piadina, maximaal 4mm dik. 

Kun je een piadina opnieuw opwarmen?

Mocht je piadina een dag later vrij hard zijn geworden, dan kun je deze heel gemakkelijk opnieuw opwarmen door deze eerst nat te maken. Zo zal het platbrood weer zachter worden, je kunt deze vervolgens in een hete pan in een minuut of 2 aan beide kanten weer opnieuw opwarmen.

Wat vind je van dit recept?

51 waarderingen
😍
51
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
347.65 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.11 g
2.23 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
13.43 g
2.42 g
Eiwitten
8.24 g
Vezels
1.75 g
Natrium
485.57 mg
Mineralen
Ijzer
0.63 mg
Calcium
48.58 mg
Magnesium
17.68 mg
Kalium
17.68 mg
Fosfor
92.2 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.84 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.6 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.19 mg
Vitamine B12
0.12 µg
Foliumzuur
23.08 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Piadina zelf maken - Italiaans platbrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.