Deze super makkelijke rode bietensalade is gemaakt met maar een paar ingrediënten en is het perfecte bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je rauwe bieten gebruikt dien je deze eerst goed schoon te maken en vervolgens te koken of roosteren in de oven tot ze zacht zijn. Je kunt ze hierna het makkelijkste schillen door ze onder stromend water te houden, dan veeg je de schil er zo af met je vinger.
Pel de sjalotjes en snijd deze fijn. Meng de fijngesneden sjalotjes samen met mosterd en azijn in een grote kom. Schenk er dan langzaam de olie bij terwijl je mengt met een garde.
Als je de olie te snel toe zal voegen, zullen de olie en azijn niet goed mengen. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Snijd de rode bieten in (halve) plakjes of blokjes. Voeg deze toe aan de grote kom met vinaigrette en meng goed.
Deze salade is het lekkerste als de smaken van de dressing goed hebben kunnen intrekken, maar je kunt deze eventueel ook direct serveren. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.