Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Mangotaart

Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Klaar binnen een uur.

Mangotaart
55 minuten 12 personen Taart en cake
Mangotaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel- je kunt eventueel ook amandelen zelf fijn malen
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter + extra om mee in te vetten
  • 80 gram suiker
  • een snuf zout
  • 2 mango's of 400 gram diepvries mango
  • 200 ml slagroom
  • poedersuiker naar smaak
  • halve reep pure chocolade

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • deegroller
  • oven
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • blender of staafmixer
  • rasp

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mangotaart


Ons nichtje Tessel werd 8 toen ze bij ons in Frankrijk op vakantie was. Ze wilde graag zelf een taart maken en deze moest natuurlijk ook door haar op de foto gezet worden, net zoals ik dat altijd doe. Alles wat haar tante doet, wil zij natuurlijk ook!

Tessel 8 jaar Tessel 8 jaar

Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van de taartbodem. Vermeng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel. Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur.

Tessel bezig met de taartbodem Tessel bezig met de taartbodem

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius.

Mangotaart afmaken -- 45 minuten + wachttijd

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm. Het deeg is erg zacht, dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm.

Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en plaats hier blindbakbonen in. Bak de taartbodem gaar en mooi goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de taartbodem. Laat de blindbakbonen dan even afkoelen voor je deze verwijderd.

Mangotaart Mangotaart

Laat de taartbodem volledig afkoelen nadat de blindbakbonen en het bakpapier verwijderd zijn. Maak ondertussen de vulling. Tessel wilde graag een mango puree, maar mango stukjes maakt de taart minder vloeibaar. Pureer hiervoor de mango samen met 3 eetlepels poedersuiker, gebruik eventueel meer voor een zoetere variant. Klop slagroom samen met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker, of meer voor een zoetere slagroom.

Verdeel de andere helft van het amandelmeel over de taartbodem, verdeel daar de mango puree of stukjes over en hierna een laag geklopte slagroom. Maak af met geraspte pure chocolade en serveer direct. Geniet ervan!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Kip in zoetzure saus
Volgend recept →
Geroosterde tomatensoep

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!