Mangotaart
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mangotaart vegetarisch

Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Kan gemaakt worden met verse of diepvries mango.

55 minuten
12 personen

Recept mangotaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

Ons nichtje Tessel werd 8 toen ze bij ons in Frankrijk op vakantie was. Ze wilde graag zelf een taart maken en deze moest natuurlijk ook door haar op de foto gezet worden, net zoals ik dat altijd doe. Alles wat haar tante doet, wil zij natuurlijk ook! 

Tessel 8 jaar
Tessel 8 jaar

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van de taartbodem. Vermeng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel. 

Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur. 

Tessel bezig met de taartbodem
Tessel bezig met de taartbodem

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius.

Mangotaart afmaken – 45 minuten + wachttijd

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm

Het deeg is erg zacht, dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en plaats hier blindbakbonen in. 

Bak de taartbodem gaar en mooi goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de taartbodem. Laat de blindbakbonen dan even afkoelen voor je deze verwijderd. 

Mangotaart
Mangotaart

Laat de taartbodem volledig afkoelen nadat de blindbakbonen en het bakpapier verwijderd zijn. Maak ondertussen de vulling. 

Tessel wilde graag een mango puree, maar mango stukjes maakt de taart minder vloeibaar. Pureer hiervoor de mango samen met 3 eetlepels poedersuiker, gebruik eventueel meer voor een zoetere variant. 

Klop slagroom samen met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker, of meer voor een zoetere slagroom. 

Verdeel de andere helft van het amandelmeel over de taartbodem, verdeel daar de mango puree of stukjes over en hierna een laag geklopte slagroom. 

Maak af met geraspte pure chocolade en serveer direct. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
301.54 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.18 g
9.84 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.01 g
10.31 g
Eiwitten
4.95 g
Vezels
1.39 g
Natrium
49.2 mg
Mineralen
Ijzer
1.12 mg
Calcium
42.42 mg
Magnesium
10.27 mg
Kalium
10.27 mg
Fosfor
49.85 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.37 mg
Jodium
1.75 µg
Selenium
1.54 µg
Vitamines
Vitamine C
0.23 mg
Vitamine D
0.37 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.15 µg
Foliumzuur
9.66 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mangotaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.