Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Kan gemaakt worden met verse of diepvries mango.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-08-2020, dit recept is voor 12 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Ons nichtje Tessel werd 8 toen ze bij ons in Frankrijk op vakantie was. Ze wilde graag zelf een taart maken en deze moest natuurlijk ook door haar op de foto gezet worden, net zoals ik dat altijd doe. Alles wat haar tante doet, wil zij natuurlijk ook!
Begin met het voorbereiden van de taartbodem. Vermeng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel.
Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur.
Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm.
Het deeg is erg zacht, dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en plaats hier blindbakbonen in.
Bak de taartbodem gaar en mooi goudbruin in ongeveer een kwartier. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de taartbodem. Laat de blindbakbonen dan even afkoelen voor je deze verwijderd.
Laat de taartbodem volledig afkoelen nadat de blindbakbonen en het bakpapier verwijderd zijn. Maak ondertussen de vulling.
Tessel wilde graag een mango puree, maar mango stukjes maakt de taart minder vloeibaar. Pureer hiervoor de mango samen met 3 eetlepels poedersuiker, gebruik eventueel meer voor een zoetere variant.
Klop slagroom samen met ongeveer 2 eetlepels poedersuiker, of meer voor een zoetere slagroom.
Verdeel de andere helft van het amandelmeel over de taartbodem, verdeel daar de mango puree of stukjes over en hierna een laag geklopte slagroom.
Maak af met geraspte pure chocolade en serveer direct. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.