Venkelquiche

(9)

Deze venkelquiche is romig en krokant tegelijk, vol van smaak door het toevoegen van een scheutje drank en kwark.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Venkelquiche

Ingrediënten


  • 2 venkelknollen - ik gebruikte vrij kleine venkelknollen uit de moestuin
  • grote plak bladerdeeg
  • 1 grote ui
  • 250 gram naturel kwark
  • 2 eieren
  • scheut Pastis / Ricard (anijsdrank)
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan met deksel
  • houten lepel
  • middelgrote kom
  • garde
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • vork
  • oven

Venkelquiche Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelquiche


Voorbereiding – 30 minuten

Was de venkel, verwijder de harde kern en het groene gedeelte en snijd de venkel vervolgens in niet al te grote stukjes.

Pel de ui en snijd deze fijn. 

Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de fijngesneden ui enkele minuten.

Bak dan ook de venkel enkele minuten, schenk er een scheut Pastis bij en zet dan het vuur laag. 

Plaats een deksel op de pan, schenk eventueel een beetje water erbij en laat de venkel in ongeveer 10 minuten zachtjes garen. 

Venkelquiche
Venkelquiche

Venkelquiche afmaken – 40 minuten

Meng de eieren samen met kwark en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en een scheut Pastis. 

Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel hier de venkel over.

Schenk het kwarkmengsel over de venkel en bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-08-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Venkelquiche

Marielle plaatste op 09-09-2021 om 23:18:09
Ik ga m vanavond maken. Ben er speciaal pastis voor van halen. Ben benieuwd.
Ohmydish plaatste op 10-09-2021 om 10:15:55
Hallo Marielle, wat super leuk! Pastis is altijd goed om in huis te hebben, heerlijk als aperitief met ijsblokjes en koud water :-) Smakelijk alvast en een fijne dag! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.