Deze venkelquiche is romig en krokant tegelijk, vol van smaak door het toevoegen van een scheutje drank en kwark.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelquiche
Was de venkel, verwijder de harde kern en het groene gedeelte en snijd de venkel vervolgens in niet al te grote stukjes. Pel de ui en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de fijngesneden ui enkele minuten. Bak dan ook de venkel enkele minuten, schenk er een scheut Pastis bij en zet dan het vuur laag.
Plaats een deksel op de pan, schenk eventueel een beetje water erbij en laat de venkel in ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Meng de eieren samen met kwark en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en een scheut Pastis.
Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel hier de venkel over. Schenk het kwarkmengsel over de venkel en bak de quiche mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.