Clafoutis met mirabellen
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Clafoutis met mirabellen vegetarisch

Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Mirabellen zijn een soort kleine pruimen-kersen.

1 uur
8 personen
Clafoutis met mirabellen ingrediënten
Recept clafoutis met mirabellen

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Tip: Er bestaan heel veel soorten, wij gebruikten gele mirabellen uit de tuin, maar je kunt bijvoorbeeld ook rode mirabellen of een combinatie van kleuren gebruiken.

Voorbereiding – 15 minuten

Was en ontpit de mirabellen, als je een grotere soort gebruikt kun je eventueel ook een mesje gebruiken i.p.v. ontpitter. 

Vet een taartvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Meng bloem samen met bakpoeder en een snuf zout. Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en zet opzij. 

Meng 4 eieren samen met suiker en vanille suiker enkele minuten in een elektrische mixer. Voeg langzaam de melk toe en hierna ook de bloem, bakpoeder en snuf zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het beslag glad is. 

Clafoutis met mirabellen
Clafoutis met mirabellen

Clafoutis met mirabellen afmaken – 45 minuten

Verdeel het beslag over de ingevette taartvorm. Verdeel de ontpitte mirabellen over het beslag en bak de clafoutis gaar in ongeveer 45 minuten. 

Serveer bij voorkeur terwijl het gebak nog een beetje warm is. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
254.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
41.03 g
29.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.02 g
3.14 g
Eiwitten
7.1 g
Vezels
1.76 g
Natrium
101.28 mg
Mineralen
Ijzer
0.87 mg
Calcium
65.73 mg
Magnesium
15.93 mg
Kalium
15.93 mg
Fosfor
115.88 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.4 µg
Vitamines
Vitamine C
7.19 mg
Vitamine D
0.61 mg
Vitamine A
32.91 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0.82 µg
Foliumzuur
25.03 µg
Vitamine E
0.89 mg
Vitamine K
5.7 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Clafoutis met mirabellen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.