Deze simpele courgette-kokossoep is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediënten. Een tikkeltje kruidig en zonder room dus o.a. geschikt voor vegans.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-07-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Pel de ui en grote knoflookteen en snijd deze fijn. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snijd in stukken. Deze stukken hoeven niet heel netjes te zijn, aangezien de soep gepureerd gaat worden.
Rooster een handvol amandelschaafsel in een droge bakpan tot deze mooi goudbruin zijn.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken courgette enkele minuten mee.
Voeg de gemalen gember, citroengas en komijn toe en roer goed door om de kruiden kort mee te bakken. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Roer de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer of blender.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een beetje amandelschaafsel. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.