Libanese sperziebonen met tomaat
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Libanese sperziebonen met tomaat veganistisch

Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.

50 minuten
4 personen
Libanese sperziebonen met tomaat ingrediënten
Recept libanese sperziebonen met tomaat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de sperziebonen indien nodig en verwijder de uiteinden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Libanese sperziebonen met tomaat
Libanese sperziebonen met tomaat

Libanese sperziebonen met tomaat afmaken – 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de gemalen kruiden en takjes tijm toe om deze nog kort mee aan te fruiten.

Bak dan de sperziebonen enkele minuten mee voor je de tomatenblokjes toe gaat voegen. Gaar de sperziebonen in de tomaten ongeveer 5 minuten en zet het vuur dan laag.

Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn maar het vocht van de tomaten wel al is verdampt, kun je een scheutje water of bouillon toevoegen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout, verwijder de takjes tijm en serveer als bijgerecht bij bijv. rijst, pasta of couscous. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
83.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.71 g
8.31 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.46 g
0.07 g
Eiwitten
5.69 g
Vezels
8.04 g
Natrium
580.28 mg
Mineralen
Ijzer
2.14 mg
Calcium
133.15 mg
Magnesium
56.22 mg
Kalium
56.22 mg
Fosfor
108.36 mg
Koper
0.31 mg
Zink
0.86 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.32 µg
Vitamines
Vitamine C
27.63 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
513.5 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
71.05 µg
Vitamine E
0.59 mg
Vitamine K
11.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Libanese sperziebonen met tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.