Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sperziebonen indien nodig en verwijder de uiteinden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de gemalen kruiden en takjes tijm toe om deze nog kort mee aan te fruiten.
Bak dan de sperziebonen enkele minuten mee voor je de tomatenblokjes toe gaat voegen. Gaar de sperziebonen in de tomaten ongeveer 5 minuten en zet het vuur dan laag.
Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn maar het vocht van de tomaten wel al is verdampt, kun je een scheutje water of bouillon toevoegen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, verwijder de takjes tijm en serveer als bijgerecht bij bijv. rijst, pasta of couscous. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.