Libanese sperziebonen met tomaat

(15)

Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Libanese sperziebonen met tomaat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram sperziebonen (ik gebruikte groene en gele bonen)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1/2e theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/4e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4e theelepel gemalen kaneel
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje water of bouillon
Libanese sperziebonen met tomaat Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/libanese-sperziebonen-met-tomaat


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de sperziebonen indien nodig en verwijder de uiteinden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Libanese sperziebonen met tomaat
Libanese sperziebonen met tomaat

Libanese sperziebonen met tomaat afmaken -- 40 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de gemalen kruiden en takjes tijm toe om deze nog kort mee aan te fruiten.

Bak dan de sperziebonen enkele minuten mee voor je de tomatenblokjes toe gaat voegen. Gaar de sperziebonen in de tomaten ongeveer 5 minuten en zet het vuur dan laag.

Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn maar het vocht van de tomaten wel al is verdampt, kun je een scheutje water of bouillon toevoegen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout, verwijder de takjes tijm en serveer als bijgerecht bij bijv. rijst, pasta of couscous. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

15 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.