Deze Libanese sperziebonen met tomaat zijn een ontzettend lekker, makkelijk en zelfs vegan bijgerecht. Heerlijk met rijst, couscous of pasta.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/libanese-sperziebonen-met-tomaat
Was de sperziebonen indien nodig en verwijder de uiteinden. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de gemalen kruiden en takjes tijm toe om deze nog kort mee aan te fruiten.
Bak dan de sperziebonen enkele minuten mee voor je de tomatenblokjes toe gaat voegen. Gaar de sperziebonen in de tomaten ongeveer 5 minuten en zet het vuur dan laag.
Laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn maar het vocht van de tomaten wel al is verdampt, kun je een scheutje water of bouillon toevoegen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout, verwijder de takjes tijm en serveer als bijgerecht bij bijv. rijst, pasta of couscous. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.