Ohmydish.nl


Gevulde courgette met knoflook champignons

Deze gevulde courgette met knoflook champignons is extra lekker met tijm en kaas. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht met veel groenten.

Gevulde courgette met knoflook champignons
30 minuten 2 personen Bijgerechten
Gevulde courgette met knoflook champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 bol courgettes
  • 500 gram champignons
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • paar takjes verse tijm
  • flinke handvol geraspte kaas
  • olijfolie
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak
Gevulde courgette met knoflook champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • optioneel: vergiet
  • lepel
  • oven
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote bakpan

Bereiden

30 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-knoflook-champignons


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 5 tot 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 tot 10 minuten. Leg ze hierna met de uitgeholde kant naar beneden om het vocht eruit te laten lopen. Als je ze niet gaat voorgaren, dien je de courgettes veel langer in de oven te bakken. Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd ze vervolgens in plakjes. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gevulde courgette met knoflook champignons Gevulde courgette met knoflook champignons

Gevulde courgette met knoflook champignons afmaken -- 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten samen met de takjes tijm. Zodra de champignons mooi bruin beginnen te worden voeg je een klontje roomboter toe samen met de fijngesneden sjalot en knoflook. Breng na enkele minuten op smaak met peper en zout en laat eventueel het vrij gekomen vocht verdampen indien nodig. Verwijder dan de takjes tijm en leg deze in de ovenschaal of bakplaat, op deze manier kunnen ze nog meer smaak aan de courgettes geven. Plaats de voorgegaarde courgette op een bakplaat of in een ovenschaal en breng deze op smaak met peper en zout en besprenkel de buitenkant met een klein beetje olijfolie. Vul de courgettes met een beetje gebakken knoflook champignons, voeg dan een beetje geraspte kaas toe, dan weer champignons, kaas en champignons en eindig met kaas. Bak de courgettes in de oven voor ongeveer 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.