Gevulde courgette met knoflook champignons
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde courgette met knoflook champignons vegetarisch

Deze gevulde courgette met knoflook champignons is extra lekker met tijm en kaas. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht met veel groenten.

30 minuten
2 personen
Gevulde courgette met knoflook champignons ingrediënten

Recept gevulde courgette met knoflook champignons

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-06-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 5 tot 10 minuten voorkoken, of ze stomen.

Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 tot 10 minuten.

Leg ze hierna met de uitgeholde kant naar beneden om het vocht eruit te laten lopen. Als je ze niet gaat voorgaren, dien je de courgettes veel langer in de oven te bakken.

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd ze vervolgens in plakjes. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met knoflook champignons
Gevulde courgette met knoflook champignons

Gevulde courgette met knoflook champignons afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten samen met de takjes tijm. Zodra de champignons mooi bruin beginnen te worden voeg je een klontje roomboter toe samen met de fijngesneden sjalot en knoflook.

Breng na enkele minuten op smaak met peper en zout en laat eventueel het vrij gekomen vocht verdampen indien nodig. Verwijder dan de takjes tijm en leg deze in de ovenschaal of bakplaat, op deze manier kunnen ze nog meer smaak aan de courgettes geven.

Plaats de voorgegaarde courgette op een bakplaat of in een ovenschaal en breng deze op smaak met peper en zout en besprenkel de buitenkant met een klein beetje olijfolie.

Vul de courgettes met een beetje gebakken knoflook champignons, voeg dan een beetje geraspte kaas toe, dan weer champignons, kaas en champignons en eindig met kaas.

Bak de courgettes in de oven voor ongeveer 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
381.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.66 g
18.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.98 g
11.38 g
Eiwitten
26.15 g
Vezels
12.48 g
Natrium
872.08 mg
Mineralen
Ijzer
14.16 mg
Calcium
570.32 mg
Magnesium
72.21 mg
Kalium
72.21 mg
Fosfor
653.83 mg
Koper
2 mg
Zink
4.11 mg
Jodium
1.19 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
83.73 mg
Vitamine D
0.32 mg
Vitamine A
7.34 mg
Vitamine B1
0.49 mg
Vitamine B2
1.56 mg
Vitamine B6
0.84 mg
Vitamine B12
0.83 µg
Foliumzuur
241.4 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gevulde courgette met knoflook champignons"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.