Deze gevulde courgette met knoflook champignons is extra lekker met tijm en kaas. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht met veel groenten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-06-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd een hoedje van de courgettes af en gebruik een lepel om de binnenkant van de courgettes eruit te halen. Je kunt de courgettes ongeveer 5 tot 10 minuten voorkoken, of ze stomen.
Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten. Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 5 tot 10 minuten.
Leg ze hierna met de uitgeholde kant naar beneden om het vocht eruit te laten lopen. Als je ze niet gaat voorgaren, dien je de courgettes veel langer in de oven te bakken.
Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd ze vervolgens in plakjes. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten samen met de takjes tijm. Zodra de champignons mooi bruin beginnen te worden voeg je een klontje roomboter toe samen met de fijngesneden sjalot en knoflook.
Breng na enkele minuten op smaak met peper en zout en laat eventueel het vrij gekomen vocht verdampen indien nodig. Verwijder dan de takjes tijm en leg deze in de ovenschaal of bakplaat, op deze manier kunnen ze nog meer smaak aan de courgettes geven.
Plaats de voorgegaarde courgette op een bakplaat of in een ovenschaal en breng deze op smaak met peper en zout en besprenkel de buitenkant met een klein beetje olijfolie.
Vul de courgettes met een beetje gebakken knoflook champignons, voeg dan een beetje geraspte kaas toe, dan weer champignons, kaas en champignons en eindig met kaas.
Bak de courgettes in de oven voor ongeveer 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.