Ohmydish.nl


Pastasalade met sinaasappel en kaas

Een makkelijke en frisse pastasalade met sinaasappel en kaas die ideaal is op een warme dag. Lekker als lunch, tijdens de picknick of als avondeten.

Pastasalade met sinaasappel en kaas
30 minuten 4 personen Lunch
Pastasalade met sinaasappel en kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram pasta, bijvoorbeeld fusilli of penne
  • optioneel: blokje groentebouillon
  • 1/2e komkommer
  • 1 sinaasappel
  • ongeveer 100 gram Emmentaler kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2e citroen (sap)
  • ongeveer 100 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels naturel yoghurt
  • 1 bosui
Pastasalade met sinaasappel en kaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • houten lepel
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde

Bereiden

30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastasalade-met-sinaasappel-en-kaas


Voorbereiding -- 20 minuten

Breng een middelgrote pan met water aan de kook, je kunt hier eventueel een bouillonblokje aan toevoegen zodat de pasta smaakvoller zal worden. Kook hierin de pasta al dente, de exacte kooktijd verschilt per soort pasta.

Giet de pasta af en laat deze dan afkoelen, roer er een beetje olie doorheen en roer af en toe om plakken te voorkomen. Was ondertussen de komkommer en snijd deze in niet al te grote julienne (reepjes).

Gebruik eventueel een kaasschaaf of dunschiller om de kaas in kleine stukjes te verdelen. Was eventueel de bosui en snijd deze in dunne ringen. Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen.

Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg, snijd de partjes in kleinere stukjes en voeg de partjes toe aan de grote kom. 

Pastasalade met sinaasappel en kaas
Pastasalade met sinaasappel en kaas

Pastasalade met sinaasappel en kaas afmaken -- 10 minuten

Maak een simpele dressing door mosterd en het sap van een halve citroen te mengen. Voeg hier dan geleidelijk olie aan toe en roer met een garde. Roer er dan 2 eetlepels naturel yoghurt doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Meng de pasta samen met komkommer, sinaasappel, kaas en bosui. Roer er dan de dressing doorheen en breng het geheel nogmaals op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.