Deze kruidige couscous met geroosterde tomaatjes, groenten en nootjes is zelfs vegan. De tomaatjes maken dit gerecht extra smaakvol.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-08-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de wortels, schil deze en snijd ze dan in dunne plakjes. Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd de courgette dan in niet al te grote stukjes.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd de rode ui en 3 knoflooktenen fijn. Snijd de overige 2 knoflooktenen door de helft. Hak de amandelen grof en zet opzij. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
Snijd de gedroogde abrikozen grof en meng deze samen met de blokjes appel en een flinke scheut sinaasappelsap en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de trosjes cherry tomaten en leg deze op een bakplaat. Leg de gehalveerde knoflooktenen er tussen en besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout.
Plaats de couscous in een middelgrote kom en roer hier peper, zout en de gemalen kruidnagel, kaneel en gember door. Roer er dan ook een scheut olijfolie doorheen en schenk er dan een laag kokend water op. Net zoveel tot de couscous net onder staat en dek de kom af met huishoudfolie zodat de couscous gaar kan 'stomen'.
Roer de couscous af en toe even door zodat deze niet aan elkaar zal plakken. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de fijngesneden rode ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de wortel en courgette toe en bak nog enkele minuten langer. Roer de couscous los en voeg deze dan toe aan de bakpan. Voeg dan ook de appel en abrikoos samen met sinaasappelsap toe en roer goed. Laat het geheel gaar worden en rooster ondertussen de tomaatjes enkele minuten in de oven. Rooster ze niet te lang, want dan zullen ze teveel uit elkaar vallen.
Breng de couscous op smaak met peper en zout en eventueel meer kruiden en serveer met gehakte walnoten en de geroosterde tomaatjes. Eet smakelijk!
Kan ik ook verse abrikozen gebruiken?
Als je gebruik maakt van verse abrikozen hoef je ze niet in het sinaasappelsap te leggen. Giet dan wel het scheutje sinaasappelsap door de couscous heen.
Wat voor vlees of vis is lekker bij dit gerecht?
Voeg bijvoorbeeld in olijfolie gebakken reepjes kipfilet of merguez worstjes toe. Maar ook een een vette vis zoals gegrilde makreel of zalm is heerlijk om erbij te serveren!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.