Deze sinaasappelcake is een simpele basiscake met toevoeging van de lekkerste sinaasappels. Een plakje cake is nog nooit zo lekker geweest.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-06-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-11-2024
Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier zodat de cake er makkelijker uitkomt. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en pers het sap uit 1 sinaasappel. Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen.
Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleinere stukjes.
Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker met een elektrische mixer tot dit wit en luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is gemengd.
Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Roer dan de rasp en het sap van een sinaasappel erdoor. Bestrooi de stukjes sinaasappel met een klein beetje bloem en roer deze dan op het laatste door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over het cakeblik.
Bak de cake gaar in ongeveer een uur. De cake is gaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt. Als de bovenkant al donker begint te worden terwijl de cake nog niet gaar is, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
Zorg dat je de ovendeur zo min mogelijk en voorzichtig opent zodat de cake niet inzakt. Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je deze omkeert. Laat deze vervolgens volledig afkoelen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hi Koos, bedankt voor je bericht. Voor 220 gram bloem heb je genoeg aan een half zakje bakpoeder, dit is ongeveer 2 afgestreken eetlepels. Ik heb het duidelijker bij vermeld, fijne avond & liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.