Sinaasappelcake
😍 86Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Sinaasappelcake vegetarisch

Deze sinaasappelcake is een simpele basiscake met toevoeging van de lekkerste sinaasappels. Een plakje cake is nog nooit zo lekker geweest.

1 uur 25 minuten
8 personen
Sinaasappelcake ingrediënten

Recept sinaasappelcake

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Bijgewerkt op: 21-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier zodat de cake er makkelijker uitkomt. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en pers het sap uit 1 sinaasappel. Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen.

Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleinere stukjes. 

Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker met een elektrische mixer tot dit wit en luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is gemengd.

Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Roer dan de rasp en het sap van een sinaasappel erdoor. Bestrooi de stukjes sinaasappel met een klein beetje bloem en roer deze dan op het laatste door het beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over het cakeblik. 

Sinaasappelcake
Sinaasappelcake

Sinaasappelcake afmaken – 1 uur + 10 minuten

Bak de cake gaar in ongeveer een uur. De cake is gaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt. Als de bovenkant al donker begint te worden terwijl de cake nog niet gaar is, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. 

Zorg dat je de ovendeur zo min mogelijk en voorzichtig opent zodat de cake niet inzakt. Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je deze omkeert. Laat deze vervolgens volledig afkoelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

87 waarderingen
😍
86
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
521.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.64 g
35.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.29 g
17.68 g
Eiwitten
7.6 g
Vezels
1.82 g
Natrium
38.8 mg
Mineralen
Ijzer
1.08 mg
Calcium
44.56 mg
Magnesium
14.75 mg
Kalium
14.75 mg
Fosfor
100.25 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.77 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
25 mg
Vitamine D
0.92 mg
Vitamine A
0.38 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
37.63 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Sinaasappelcake"
Koos zegt op 26-04-2023
Klopt dat wel, 2 eetlepels bakpoeder of moeten het theelepels zijn?
Ohmydish zegt op 26-04-2023

Hi Koos, bedankt voor je bericht. Voor 220 gram bloem heb je genoeg aan een half zakje bakpoeder, dit is ongeveer 2 afgestreken eetlepels. Ik heb het duidelijker bij vermeld, fijne avond & liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.