Ohmydish.nl


Sinaasappelcake

Deze sinaasappelcake is een simpele basiscake met toevoeging van de lekkerste sinaasappels. Een plakje cake is nog nooit zo lekker geweest.

Sinaasappelcake
1 uur 25 minuten 8 personen Taart en cake
Sinaasappelcake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 220 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel)
  • 2 sinaasappels
Sinaasappelcake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • cakeblik
  • bakpapier
  • oven
  • citrus rasp en pers
  • snijplank & scherp mes
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • houten prikker

Bereiden

1 uur 25 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sinaasappelcake


Voorbereiding -- 15 minuten

Vet het cakeblik in met boter en een dun laagje bloem. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier zodat de cake er makkelijker uitkomt. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en pers het sap uit 1 sinaasappel. Gebruik een scherp mes om de schil van de tweede sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en snijd de partjes in kleinere stukjes. 

Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker met een elektrische mixer tot dit wit en luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is gemengd.

Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Roer dan de rasp en het sap van een sinaasappel erdoor. Bestrooi de stukjes sinaasappel met een klein beetje bloem en roer deze dan op het laatste door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over het cakeblik. 

Sinaasappelcake
Sinaasappelcake

Sinaasappelcake afmaken -- 1 uur + 10 minuten

Bak de cake gaar in ongeveer een uur. De cake is gaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt. Als de bovenkant al donker begint te worden terwijl de cake nog niet gaar is, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. 

Zorg dat je de ovendeur zo min mogelijk en voorzichtig opent zodat de cake niet inzakt. Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je deze omkeert. Laat deze vervolgens volledig afkoelen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Huzarensalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.