Een vega(n) wortel-preisoep die vol van smaak is, met een vleugje kruiden, geroosterde paprika en krokante kikkererwten. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortel-preisoep
Schil en was de wortelen en verwijder de uiteindes. Snijd de wortelen vervolgens in stukken. Was de prei en snijd zowel het witte als groene gedeelte in stukken.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn. Snijd de geroosterde paprika in stukjes en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de kikkererwten met een scheut olijfolie en een theelepel gemalen komijnzaad en verspreid deze over een bakplaat zonder bakpapier. Bak de kikkererwten krokant in de oven in ongeveer 20 minuten.
Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en gember enkele minuten en bak dan ook de wortels en prei nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij samen met de steranijs en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze zachtjes koken tot de wortel zacht geworden is.
Verwijder de steranijs en pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Breng de soep op smaak met tamarinde of limoensap, peper en zout en serveer met de stukjes geroosterde paprika en krokante kikkererwten. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.