Een vega(n) wortel-preisoep die vol van smaak is, met een vleugje kruiden, geroosterde paprika en krokante kikkererwten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil en was de wortelen en verwijder de uiteindes. Snijd de wortelen vervolgens in stukken. Was de prei en snijd zowel het witte als groene gedeelte in stukken.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn. Snijd de geroosterde paprika in stukjes en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de kikkererwten met een scheut olijfolie en een theelepel gemalen komijnzaad en verspreid deze over een bakplaat zonder bakpapier. Bak de kikkererwten krokant in de oven in ongeveer 20 minuten.
Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en gember enkele minuten en bak dan ook de wortels en prei nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij samen met de steranijs en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze zachtjes koken tot de wortel zacht geworden is.
Verwijder de steranijs en pureer de soep tot deze glad is, dit kun je met een blender of staafmixer doen.
Breng de soep op smaak met tamarinde of limoensap, peper en zout en serveer met de stukjes geroosterde paprika en krokante kikkererwten. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.