Thema: vegetarische recepten

573 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Lenteuisoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.


Knapperige witlofsalade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Super knapperige witlofsalade met groene appel en een romige dressing. Perfect bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Klaar in 10 minuten.


Vegetarische wortel en linzen stoof

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Makkelijke en heerlijke vegetarische wortel en linzen stoof, laat de crème fraîche weg voor een vegan versie. Klaar in minder dan een uur.


Stoofperen in rode wijn en gember

Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Het fijne van de herfst is het seizoensfruit zoals appels en peren. Dit betekent ook stoofperen maken in rode wijn en gember en eventueel kaneel.


Filodeegpakketjes met peer en blauwe kaas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Super makkelijke filodeegpakketjes met peer en blauwe kaas. Extra lekker door de nootmuskaat. Peer en nootmuskaat? Ja echt, probeer het eens!


Rode bieten hummus

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!


Vegan bananenmelk

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Heel makkelijk recept voor een lekkere vegan bananenmelk, klaar in minder dan 5 minuten. Recept voor 1 persoon, een goed begin van de dag!


Chinese eiertaartjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze Chinese eiertaartjes zijn lekker zoet en heerlijk voor bij de koffie of thee. Recept voor 5 personen, of 10 eiertaartjes. Klaar in 35 minuten.


Ingelegde komkommer met gember

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Super makkelijke ingelegde komkommer met gember, kaneel en laurier. Gebruik weckpotten zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.


Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min


Zelf zuurkool maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen

Ouderwets recept om je eigen zuurkool te maken in een keramische zuurkoolpot. Fermenteer kool in 6 weken tijd tot heerlijke zuurkool!


Zelf heksenkaas® maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Maak deze heerlijke goedkope Heksenkaas makkelijk thuis met maar een paar ingredienten en weinig tijd. Deze kaas dip is klaar binnen 10 minuten!


Polenta met roergebakken snijbiet

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!


Spaghetti aglio e olio

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 15 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Pittige Italiaanse spaghetti aglio e olio is klaar in ongeveer 15 minuten, recept voor 4 personen. Met flink wat olijfolie en knoflook!


Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Gegrilde maïskolf van de BBQ met knoflookboter. YUM! Perfect bijgerecht voor elke barbecue. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere gado gado ? Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Gado gado

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1/2e bloemkool
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • 400 gram taugé
  • 2 bosuien
  • 1 groot stuk tofu of tempeh
  • 2 gekookte eieren
  • klein handjevol selderij blaadjes
  • cassave of kroepoek
  • rijst om erbij te serveren
  • optioneel: blaadjes sla

Ingrediënten satésaus

  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1/2e citroen
  • 300 gram pindakaas
  • flinke scheut ketjap
  • water of kokos water

Bereiding

(33)
1
Als je tofu gebruikt, wordt deze smaakvoller door grotendeels het vocht uit de tofu te verwijderen. Dit kun je doen door er minimaal een half uur iets zwaars op te leggen terwijl het stuk tofu in een vergiet ligt. Het overtollige water zal dan verdwijnen en de tofu zal smaakvoller worden. 
2
Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Kook in één van de pannen de rijst volgens de verpakking. 
3
Kook eerst de bloemkool roosjes in de andere pan tot deze beetgaar zijn en haal ze met een schuimspaan uit het water. Kook dan de sperziebonen en haal deze er ook met een schuimspaan uit. Schil de aardappels en kook deze dan ook in hetzelfde water. 
4
Zet alles opzij en snijd de komkommer in stukken. Snijd de bosui in dunne ringen en zet opzij. Snijd de tofu in stukjes en besprenkel deze met ketjap. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.