Zelf clotted cream maken
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf clotted cream maken vegetarisch

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!

Zelf clotted cream maken ingrediënten

Recept zelf clotted cream maken

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
30 minuten

Het belangrijkste is de soort slagroom en roomboter die je gebruikt. De slagroom kan het beste een hoog percentage vet bevatten. Het beste kunnen zowel de slagroom en de boter beide van goede kwaliteit zijn.

Zelf clotted cream maken
Zelf clotted cream maken

Zelf clotted cream maken – 30 minuten + wachttijd

Plaats de volle slagroom samen met roomboter in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat de pan niet te klein is, als de oppervlakte namelijk te klein is zal het erg lang duren voor de clotted cream klaar is.

Verwarm de room en boter op laag vuur en roer af en toe zachtjes met een houten lepel. Zodra het mengsel rustig kookt, roer je deze continu met een houten lepel. Dit zorgt ervoor dat de room niet aan de bodem aankoekt.

Laat het mengsel, terwijl je continu zachtjes roert, indikken tot de helft. Je zult zien dat het mengsel al dikker is geworden. Schep het mengsel dan in een kom en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Hoe breder de kom is, hoe meer ‘korst’ de clotted cream zal krijgen.

Zet het roommengsel een nacht in de koelkast, zo zal deze nog dikker worden. Klassiek het lekkerste en een must bij Britse scones!

Tips!

Wat is clotted cream?

Clotted cream is een dikke extra romige room die in Engeland gegeten wordt bij scones.

Hoe lang kun je clotted cream bewaren?

Je kunt clotted cream een paar dagen goed houden in de koelkast. Wil je de clotted cream iets langer bewaren, dan kun je deze het beste in steriele weckpotten in de koelkast bewaren. 

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
305.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.36 g
2.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.75 g
18.47 g
Eiwitten
1.69 g
Vezels
0 g
Natrium
29.33 mg
Mineralen
Ijzer
0 mg
Calcium
62.93 mg
Magnesium
8.4 mg
Kalium
8.4 mg
Fosfor
50.67 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.17 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.83 mg
Vitamine D
0.79 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0.17 µg
Foliumzuur
2.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf clotted cream maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.