Ohmydish.nl


Zelf clotted cream maken

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!

30 minuten 6 personen High tea recepten
Zelf clotted cream maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 ml verse volle slagroom
  • 20 gram roomboter
Zelf clotted cream maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • grote kom of schaal

Bereiden


30 minuten 6 personen High tea recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-clotted-cream-maken


Het belangrijkste is de soort slagroom en roomboter die je gebruikt. De slagroom kan het beste een hoog percentage vet bevatten. Het beste kunnen zowel de slagroom en de boter beide van goede kwaliteit zijn.

Zelf clotted cream maken
Zelf clotted cream maken

Zelf clotted cream maken – 30 minuten + wachttijd

Plaats de volle slagroom samen met roomboter in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat de pan niet te klein is, als de oppervlakte namelijk te klein is zal het erg lang duren voor de clotted cream klaar is.

Verwarm de room en boter op laag vuur en roer af en toe zachtjes met een houten lepel. Zodra het mengsel rustig kookt, roer je deze continu met een houten lepel. Dit zorgt ervoor dat de room niet aan de bodem aankoekt.

Laat het mengsel, terwijl je continu zachtjes roert, indikken tot de helft. Je zult zien dat het mengsel al dikker is geworden. Schep het mengsel dan in een kom en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Hoe breder de kom is, hoe meer ‘korst’ de clotted cream zal krijgen.

Zet het roommengsel een nacht in de koelkast, zo zal deze nog dikker worden. Klassiek het lekkerste en een must bij Britse scones!

Zelf clotted cream maken: veelgestelde vragen

Wat is clotted cream?

Clotted cream is een dikke extra romige room die in Engeland gegeten wordt bij scones.

Hoe lang kun je clotted cream bewaren?

Je kunt clotted cream een paar dagen goed houden in de koelkast. Wil je de clotted cream iets langer bewaren, dan kun je deze het beste in steriele weckpotten in de koelkast bewaren. 

Aangeraden producten (2)

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kip met misosaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!