Ohmydish.nl


Gnocchi met broccoli

Gnocchi is een heerlijke pasta soort op basis van aardappel. Deze gnocchi met broccoli, erwtjes en kaas is een aanrader!

1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gnocchi met broccoli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 60 gram Parmezaanse kaas + extra
  • 150 gram bloem
  • 1 kleine broccoli
  • flinke handvol (diepvries) erwtjes
  • paar takjes verse tijm
  • scheut droge witte wijn
  • 1 citroen
  • flinke klont boter
  • peper en zout naar smaak
Gnocchi met broccoli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: dunschiller
  • fijne zeef
  • soeplepel
  • klein mesje
  • kleine sauspan
  • grote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan

Bereiden


1 uur 15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-broccoli


Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Vul een tweede middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, niet te groot. Kook de broccoli roosjes beetgaar.

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, 60 gram Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. 

Gnocchi met broccoli
Gnocchi met broccoli

Gnocchi met broccoli afmaken – 30 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit boter in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden.

Voeg dan alle gnocchi terug aan de grote bakpan samen met de takjes tijm. Voeg broccoli en erwtjes toe en bak deze enkele minuten mee met de gnocchi. Schenk er een beetje witte wijn bij samen met de fijne rasp van een citroen en laat enkele minuten koken. 

Verwijder de takjes tijm zodra de witte wijn volledig is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en serveer met parmezaanse kaas, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Taugé bibimbap

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!