Gnocchi met broccoli
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gnocchi met broccoli vegetarisch

Gnocchi is een heerlijke pasta soort op basis van aardappel. Deze gnocchi met broccoli, erwtjes en kaas is een echte aanrader!

1 uur 15 minuten
4 personen
Gnocchi met broccoli ingrediënten

Recept gnocchi met broccoli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Vul een tweede middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, niet te groot. Kook de broccoli roosjes beetgaar.

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, 60 gram Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. 

Gnocchi met broccoli
Gnocchi met broccoli

Gnocchi met broccoli afmaken – 30 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit boter in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden.

Voeg dan alle gnocchi terug aan de grote bakpan samen met de takjes tijm. Voeg broccoli en erwtjes toe en bak deze enkele minuten mee met de gnocchi. Schenk er een beetje witte wijn bij samen met de fijne rasp van een citroen en laat enkele minuten koken. 

Verwijder de takjes tijm zodra de witte wijn volledig is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en serveer met parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
454.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.1 g
2.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.78 g
6.43 g
Eiwitten
19.46 g
Vezels
8.61 g
Natrium
513.13 mg
Mineralen
Ijzer
4.03 mg
Calcium
280.36 mg
Magnesium
66.71 mg
Kalium
66.71 mg
Fosfor
431.53 mg
Koper
0.54 mg
Zink
3.11 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
11.02 µg
Vitamines
Vitamine C
101.3 mg
Vitamine D
1.12 mg
Vitamine A
3.9 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.42 mg
Vitamine B6
1.17 mg
Vitamine B12
0.7 µg
Foliumzuur
103.58 µg
Vitamine E
0.6 mg
Vitamine K
96.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gnocchi met broccoli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.