Bloemkoolgratin met mornay saus
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolgratin met mornay saus vegetarisch

Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.

40 minuten
4 personen
Bloemkoolgratin met mornay saus ingrediënten

Recept bloemkoolgratin met mornay saus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de mornay saus, deze kaassaus kan eventueel ook vervangen worden door een béchamelsaus.

Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, deze hoeven niet heel klein te zijn. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe.

Bloemkoolgratin met mornay saus
Bloemkoolgratin met mornay saus

Bloemkoolgratin met mornay saus afmaken – 25 minuten

Giet de bloemkoolroosjes af en verdeel deze over de ovenschaal. Verdeel hier de mornay saus overheen en een laagje geraspte kaas.

Bak de bloemkoolgratin mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de ovenschaal. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is een mornay saus?

Een mornay saus is een soort béchamelsaus, deze wordt extra vol van smaak door het toevoegen van kaas en eidooiers. Een heerlijke kaassaus die veel gerechten extra smaak zal geven.

Kan ik hazelnoten vervangen voor iets anders?

Je kunt de hazelnoten vervangen voor bijvoorbeeld amandelen, pinda's, cashewnoten of zelfs krokante spekjes voor een niet-vegetarische versie.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
135.61 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.97 g
5.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.57 g
1.79 g
Eiwitten
7.64 g
Vezels
5.06 g
Natrium
732.68 mg
Mineralen
Ijzer
1.37 mg
Calcium
139.4 mg
Magnesium
39.73 mg
Kalium
39.73 mg
Fosfor
161.25 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.27 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.5 µg
Vitamines
Vitamine C
160.26 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
30 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
95.73 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.19 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkoolgratin met mornay saus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.