Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de mornay saus, deze kaassaus kan eventueel ook vervangen worden door een béchamelsaus.
Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, deze hoeven niet heel klein te zijn. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe.
Giet de bloemkoolroosjes af en verdeel deze over de ovenschaal. Verdeel hier de mornay saus overheen en een laagje geraspte kaas.
Bak de bloemkoolgratin mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de ovenschaal. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!
Wat is een mornay saus?
Een mornay saus is een soort béchamelsaus, deze wordt extra vol van smaak door het toevoegen van kaas en eidooiers. Een heerlijke kaassaus die veel gerechten extra smaak zal geven.
Kan ik hazelnoten vervangen voor iets anders?
Je kunt de hazelnoten vervangen voor bijvoorbeeld amandelen, pinda's, cashewnoten of zelfs krokante spekjes voor een niet-vegetarische versie.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.