Bloemkoolgratin met mornay saus

(11)

Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Bloemkoolgratin met mornay saus

Ingrediënten


  • 1 grote bloemkool
  • zout naar smaak
  • flinke handvol fijn geraspte grana padano
  • 1 recept voor mornay saus
  • handvol hazelnoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • ovenschaal

Bloemkoolgratin met mornay saus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolgratin-met-mornay-saus


Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de mornay saus, deze kaassaus kan eventueel ook vervangen worden door een béchamelsaus.

Vul een grote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, deze hoeven niet heel klein te zijn. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten kort in een droge bakpan, voeg hier dus geen olie of boter aan toe.

Bloemkoolgratin met mornay saus
Bloemkoolgratin met mornay saus

Bloemkoolgratin met mornay saus afmaken – 25 minuten

Giet de bloemkoolroosjes af en verdeel deze over de ovenschaal. Verdeel hier de mornay saus overheen en een laagje geraspte kaas.

Bak de bloemkoolgratin mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Hak de hazelnoten grof en verdeel deze over de ovenschaal. Garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Bloemkoolgratin met mornay saus: Veel gestelde vragen

Wat is een mornay saus?

Een mornay saus is een soort béchamelsaus, deze wordt extra vol van smaak door het toevoegen van kaas en eidooiers. Een heerlijke kaassaus die veel gerechten extra smaak zal geven.

Kan ik hazelnoten vervangen voor iets anders?

Je kunt de hazelnoten vervangen voor bijvoorbeeld amandelen, pinda's, cashewnoten of zelfs krokante spekjes voor een niet-vegetarische versie.

0 reacties op Bloemkoolgratin met mornay saus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.