Lime curd

(15)

Een lime curd is misschien nog wel lekkerder dan de bekende lemon curd. Te maken met weinig ingrediënten en klaar in minder dan een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Vegetarische recepten
Lime curd

Ingrediënten


  • 3 limoenen
  • 175 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
Lime curd Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • kleine pan met bijpassende kom (bain-marie)
  • citruspers & rasp
  • garde
  • steriele pot

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Vegetarische recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lime-curd


Voorbereiding -- 10 minuten

Voeg een klein laagje water toe aan het kleine sauspannetje en breng aan de kook op laag vuur. Rasp de limoenschil fijn in een kom die past op de sauspan (bain-marie). 

Voeg hier de suiker en boter aan toe en verwarm het geheel. Roer af en toe met een garde.

Pers dan het sap uit de limoenen en roer dit langzaam door het botermengsel heen. Roer niet te snel, de lime curd mag namelijk niet luchtig worden. 

Lime curd
Lime curd

Lime curd afmaken -- 15 minuten

Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf rustig roeren totdat de lime curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.

Haal het mengsel dan van het vuur af, giet het in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2022


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Lime curd: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik lime curd bewaren?

Als je de lime curd in een steriele pot bewaard, kun je deze tot 3 weken lang in de koelkast bewaren. 

Er zitten klontjes in mijn curd, wat nu?

Je kunt klontjes voorkomen door goed te roeren na het toevoegen van de eieren. Als de eieren te heet zullen worden, gaan ze stollen. Mocht dit toch gebeurd zijn en je wilt de curd niet opnieuw maken, kun je deze door een fijne zeef wrijven. Let erop dat je dan wel ook de limoenrasp eruit zult zeven.

0 reacties op Lime curd

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.