Een lime curd is misschien nog wel lekkerder dan de bekende lemon curd. Te maken met weinig ingrediënten en klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg een klein laagje water toe aan het kleine sauspannetje en breng aan de kook op laag vuur. Rasp de limoenschil fijn in een kom die past op de sauspan (bain-marie).
Voeg hier de suiker en boter aan toe en verwarm het geheel. Roer af en toe met een garde.
Pers dan het sap uit de limoenen en roer dit langzaam door het botermengsel heen. Roer niet te snel, de lime curd mag namelijk niet luchtig worden.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf rustig roeren totdat de lime curd de gewenste dikte heeft gekregen. Dit kan tot 15 minuten duren, blijf in ieder geval rustig roeren met een garde.
Haal het mengsel dan van het vuur af, giet het in een (steriel) potje en laat helemaal afkoelen. Geniet ervan!
Hoe lang kan ik lime curd bewaren?
Als je de lime curd in een steriele pot bewaard, kun je deze tot 3 weken lang in de koelkast bewaren.
Er zitten klontjes in mijn curd, wat nu?
Je kunt klontjes voorkomen door goed te roeren na het toevoegen van de eieren. Als de eieren te heet zullen worden, gaan ze stollen. Mocht dit toch gebeurd zijn en je wilt de curd niet opnieuw maken, kun je deze door een fijne zeef wrijven. Let erop dat je dan wel ook de limoenrasp eruit zult zeven.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.