Ohmydish.nl


Gewokte bleekselderij met knoflook

Deze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken!

20 minuten 4 personen Bijgerechten
Gewokte bleekselderij met knoflook

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bos bleekselderij stengels
  • 3 knoflooktenen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • klein scheutje zoute sojasaus
  • snuf chilivlokken
  • 1 eetlepels sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
Gewokte bleekselderij met knoflook ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & kokmes
  • wok
  • schuimspaan

Bereiden


20 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-bleekselderij-met-knoflook


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de onderkant van de bos bleekselderij en was de bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.

Gewokte bleekselderij met knoflook
Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur, verhit een scheut zonnebloemolie zodra de wok begint te roken.

Bak hierin de stukken bleekselderij en voeg na enkele minuten de fijngesneden ui en knoflook toe.

Bak enkele minuten langer, de bleekselderij is het lekkerste als deze nog een beetje knapperig is. Breng op smaak met peper, zout, sesamolie, sojasaus en een snuf chilivlokken.

Serveer als bijgerecht en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Gewokte bleekselderij met knoflook: veelgestelde vragen

Kun je bleekselderij rauw eten?

Ja, bleekselderij is rauw lekker in een salade of om bijvoorbeeld te dippen in hummus.

Kun je bladeren van bleekselderij eten?

Je kunt het blad van de bleekselderij, ofwel selderijblad, op meerdere manieren gebruiken. Je kunt het als smaakmaker gebruiken in soep of zelfs in een quiche. Je kunt het ook gebruiken om een gerecht te garneren, net zoals peterselie of bieslook. Het selderijblad kun je eventueel invriezen om lang te kunnen bewaren.

Aangeraden producten (2)

Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Turkse dürüm
Volgend recept →
Avocado toast

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.