Ohmydish.nl


Havermout pannenkoeken met banaan

Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!

25 minuten 4 personen Ontbijt
Havermout pannenkoeken met banaan

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram havermout
  • 4 rijpe bananen
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing + extra
Havermout pannenkoeken met banaan ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenmachine (foodprocessor of blender)
  • grote kom
  • garde
  • grote lepel
  • grote bakpan
  • spatel

Bereiden


25 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/havermout-pannenkoeken-met-banaan


Je kunt voor de pannenkoeken halfvolle of volle melk gebruiken, maar sojamelk, havermelk of bijv. rijstmelk kan ook prima.

Voorbereiding ā€“ 10 minuten

Plaats de havermout in een keukenmachine en vermaal deze fijner. Voeg 3 rijpe bananen toe en pureer het geheel glad.

Verplaats het mengsel naar een grote kom en roer hier 2 eieren doorheen samen met een eetlepel honing. Meng de melk erbij tot een glad beslag.

Havermout pannenkoeken met banaan
Havermout pannenkoeken met banaan

De havermout pannenkoeken met banaan afmaken ā€“ 15 minuten

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en schep het beslag hierheen. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleine pannenkoeken.

Bak aan beide kanten mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een groot bord. Draai een tweede bord om en hou de pannenkoeken warm terwijl je de rest van het beslag bakt.

Verdeel de laatste rijpe banaan in dunne plakjes en serveer de pannenkoeken met banaan en meer honing. Je kunt eventueel ook ahornsiroop of schenkstroop gebruiken. Geniet ervan!

Havermout pannenkoeken met banaan: veelgestelde vragen

Zijn havermout pannenkoeken gezond?

Een havermout pannenkoek bevat geen witte bloem of geraffineerde suiker en is daarom een stuk gezonder dan een standaard pannenkoek.

Hoe lang kan ik havermout pannenkoeken bewaren?

Je kunt havermout pannenkoeken ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze dan wel in met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

Aangeraden producten (6)

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Lime curd

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!