Havermout pannenkoeken met banaan
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Havermout pannenkoeken met banaan vegetarisch

Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!

25 minuten
4 personen
Havermout pannenkoeken met banaan ingrediënten

Recept havermout pannenkoeken met banaan

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 22-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Je kunt voor de pannenkoeken halfvolle of volle melk gebruiken, maar sojamelk, havermelk of bijv. rijstmelk kan ook prima.

Voorbereiding – 10 minuten

Plaats de havermout in een keukenmachine en vermaal deze fijner. Voeg 3 rijpe bananen toe en pureer het geheel glad.

Verplaats het mengsel naar een grote kom en roer hier 2 eieren doorheen samen met een eetlepel honing. Meng de melk erbij tot een glad beslag.

Havermout pannenkoeken met banaan
Havermout pannenkoeken met banaan

De havermout pannenkoeken met banaan afmaken – 15 minuten

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en schep het beslag hierheen. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleine pannenkoeken.

Bak aan beide kanten mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een groot bord. Draai een tweede bord om en hou de pannenkoeken warm terwijl je de rest van het beslag bakt.

Verdeel de laatste rijpe banaan in dunne plakjes en serveer de pannenkoeken met banaan en meer honing. Je kunt eventueel ook ahornsiroop of schenkstroop gebruiken. Geniet ervan!

Tips!

Zijn havermout pannenkoeken gezond?

Een havermout pannenkoek bevat geen witte bloem of geraffineerde suiker en is daarom een stuk gezonder dan een standaard pannenkoek.

Hoe lang kan ik havermout pannenkoeken bewaren?

Je kunt havermout pannenkoeken ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze dan wel in met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
501.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
78.27 g
34.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.05 g
3.08 g
Eiwitten
17.88 g
Vezels
8.13 g
Natrium
74.44 mg
Mineralen
Ijzer
4.37 mg
Calcium
168.69 mg
Magnesium
138.13 mg
Kalium
138.13 mg
Fosfor
464.5 mg
Koper
0.35 mg
Zink
12.33 mg
Jodium
13.63 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
16.7 mg
Vitamine D
0.62 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.55 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
0.99 µg
Foliumzuur
73.5 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Havermout pannenkoeken met banaan"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.