Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt voor de pannenkoeken halfvolle of volle melk gebruiken, maar sojamelk, havermelk of bijv. rijstmelk kan ook prima.
Plaats de havermout in een keukenmachine en vermaal deze fijner. Voeg 3 rijpe bananen toe en pureer het geheel glad.
Verplaats het mengsel naar een grote kom en roer hier 2 eieren doorheen samen met een eetlepel honing. Meng de melk erbij tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een grote bakpan en schep het beslag hierheen. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleine pannenkoeken.
Bak aan beide kanten mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een groot bord. Draai een tweede bord om en hou de pannenkoeken warm terwijl je de rest van het beslag bakt.
Verdeel de laatste rijpe banaan in dunne plakjes en serveer de pannenkoeken met banaan en meer honing. Je kunt eventueel ook ahornsiroop of schenkstroop gebruiken. Geniet ervan!
Zijn havermout pannenkoeken gezond?
Een havermout pannenkoek bevat geen witte bloem of geraffineerde suiker en is daarom een stuk gezonder dan een standaard pannenkoek.
Hoe lang kan ik havermout pannenkoeken bewaren?
Je kunt havermout pannenkoeken ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze dan wel in met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.