Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/havermout-pannenkoeken-met-banaan
Je kunt voor de pannenkoeken halfvolle of volle melk gebruiken, maar sojamelk, havermelk of bijv. rijstmelk kan ook prima.
Plaats de havermout in een keukenmachine en vermaal deze fijner. Voeg 3 rijpe bananen toe en pureer het geheel glad.
Verplaats het mengsel naar een grote kom en roer hier 2 eieren doorheen samen met een eetlepel honing. Meng de melk erbij tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een grote bakpan en schep het beslag hierheen. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleine pannenkoeken.
Bak aan beide kanten mooi goudbruin en verplaats deze dan naar een groot bord. Draai een tweede bord om en hou de pannenkoeken warm terwijl je de rest van het beslag bakt.
Verdeel de laatste rijpe banaan in dunne plakjes en serveer de pannenkoeken met banaan en meer honing. Je kunt eventueel ook ahornsiroop of schenkstroop gebruiken. Geniet ervan!
Zijn havermout pannenkoeken gezond?
Een havermout pannenkoek bevat geen witte bloem of geraffineerde suiker en is daarom een stuk gezonder dan een standaard pannenkoek.
Hoe lang kan ik havermout pannenkoeken bewaren?
Je kunt havermout pannenkoeken ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze dan wel in met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!