Penne alla vodka, een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel, lekker met kaas en verse basilicum.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Vul een middelgrote pan met water en kook hierin de pasta al dente.
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit de sjalot en knoflook enkele minuten aan. Bak dan de tomatenpuree samen met de chili vlokken enkele minuten om de tomatenpuree te ontzuren.
Zet het vuur laag en roer de vodka erdoor. Laat het enkele minuten zachtjes koken en roer er dan de room en ongeveer 50 gram fijn geraspte kaas doorheen.
Zodra de penne al dente is voeg je deze samen met wat kookwater toe. Roer tot een mooie dikte en breng op smaak met zout.
Serveer de penne alla vodka met meer geraspte kaas, verse basilicum en een frisse salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.