Een heerlijke karnemelk vla met een vleugje sinaasappel is een super makkelijk toetje met maar 4 ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-10-2024
Verwarm een liter karnemelk samen met suiker en custardpoeder. Je kunt eventueel ook maizena gebruiken en een klein beetje vanille extract of vanille suiker toevoegen.
Breng langzaam aan de kook en je zult merken dat deze dik begint te worden. Roer er dan de rasp van een sinaasappel doorheen en breng op smaak met eventueel meer suiker, afhankelijk hoe zoet je de vla wilt.
Zodra de vla mooi dik is geworden laat je de karnemelk vla afkoelen. Om te voorkomen dat er een vel aan de oppervlakte komt kun je een stuk bakpapier op de vla leggen. Je kunt de vla lauwwarm of koud serveren, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.