Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en pastinaken en snijd deze in stukken. Niet te groot, maar ook niet te klein.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Hoe groter de stukken, hoe langer het duurt voor deze gaar zijn.
Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken aardappel, pastinaak, wortel en paprika nog ongeveer 10 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree samen met de kruiden toe en bak deze nog kort. Schenk er dan 700 ml water bij en plaats de deksel op de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt.
Laat de goulash dan ongeveer een half uur zachtjes garen. Zodra de aardappel en groenten zacht geworden zijn haal je de deksel van de pan. Laat de goulash indikken tot de gewenste dikte. Als je eerder minder water erbij zou doen, zullen de aardappelen niet gaar kunnen koken.
Breng de aardappel goulash op smaak met peper en zout en roer er een handvol gehakte verse peterselie doorheen. Serveer eventueel met een lepel zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.