Ohmydish.nl


Aardappel goulash

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Aardappel goulash

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 6 wortels
  • 2 grote pastinaken
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 700 ml water
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • optioneel: snuf chili poeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • optioneel: crème fraîche
Aardappel goulash ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-goulash


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en pastinaken en snijd deze in stukken. Niet te groot, maar ook niet te klein. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Hoe groter de stukken, hoe langer het duurt voor deze gaar zijn.

Aardappel goulash
Aardappel goulash

Aardappel goulash afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken aardappel, pastinaak, wortel en paprika nog ongeveer 10 minuten mee. 

Voeg de tomatenpuree samen met de kruiden toe en bak deze nog kort. Schenk er dan 700 ml water bij en plaats de deksel op de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt.

Laat de goulash dan ongeveer een half uur zachtjes garen. Zodra de aardappel en groenten zacht geworden zijn haal je de deksel van de pan. Laat de goulash indikken tot de gewenste dikte. Als je eerder minder water erbij zou doen, zullen de aardappelen niet gaar kunnen koken.

Breng de aardappel goulash op smaak met peper en zout en roer er een handvol gehakte verse peterselie doorheen. Serveer eventueel met een lepel zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Penne all'arrabiata
Volgend recept →
Zelfgemaakte kipschnitzel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!