Aardappel goulash

(22)

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aardappel goulash

Ingrediënten


  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 6 wortels
  • 2 grote pastinaken
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 700 ml water
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • optioneel: snuf chili poeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • optioneel: crème fraîche

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Aardappel goulash Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-goulash


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en pastinaken en snijd deze in stukken. Niet te groot, maar ook niet te klein. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Hoe groter de stukken, hoe langer het duurt voor deze gaar zijn.

Aardappel goulash
Aardappel goulash

Aardappel goulash afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken aardappel, pastinaak, wortel en paprika nog ongeveer 10 minuten mee. 

Voeg de tomatenpuree samen met de kruiden toe en bak deze nog kort. Schenk er dan 700 ml water bij en plaats de deksel op de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt.

Laat de goulash dan ongeveer een half uur zachtjes garen. Zodra de aardappel en groenten zacht geworden zijn haal je de deksel van de pan. Laat de goulash indikken tot de gewenste dikte. Als je eerder minder water erbij zou doen, zullen de aardappelen niet gaar kunnen koken.

Breng de aardappel goulash op smaak met peper en zout en roer er een handvol gehakte verse peterselie doorheen. Serveer eventueel met een lepel zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-01-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

0 reacties op Aardappel goulash

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.