Kokossoep met 3 soorten champignons

(3)

Deze vullende kokossoep met 3 soorten champignons ruikt niet alleen fantastisch, hij smaakt ook geweldig! Met Japanse noedels, gekookt ei en een partje limoen.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Kokossoep met 3 soorten champignons

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram witte champignons
  • Handvol shiitake champignons
  • 2 - 3 zwarte champignons (judasoor)
  • 3 eieren
  • 4 wortelen
  • 2 limoenen
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 2 centimeter verse gember
  • 2 liter groentebouillon
  • Japanse noedels
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Tabasco
  • Zonnebloemolie
  • Lente-ui om mee te garneren
  • Peper
  • Zout
Kokossoep met 3 soorten champignons ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Klein pannetje
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Eetlepel
  • Dunschiller
  • Vergiet
  • Kom
  • Champignonborsteltje of keukenpapier

Bereiden


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokossoep-met-3-soorten-champignons


Voorbereiding – 30 minuten

Maak de witte champignons schoon met behulp van een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in dunne plakjes. Was de wortelen, schil deze en snijd julienne (dunne reepjes).

Mocht je gebruik maken van shiitake champignons uit blik, giet deze dan af. Wel de zwarte champignons in een kom met lauwwarm water.

Schil de verse gember met behulp van een eetlepel. Schraap met de randen van een eetlepel over de verse gember heen en snijd de gember vervolgens in dunne plakjes of reepjes.

Vul het kleine pannetje met water en breng aan de kook. Kook de 3 eieren ongeveer 9 minuten.

Giet na het koken de eieren af en vul het pannetje met koud water om de eieren te laten ‘schrikken’. Dit maakt het pellen van de eieren veel makkelijker. Pel de eieren en snijd doormidden.

Kokossoep met 3 soorten champignons
Kokossoep met 3 soorten champignons

De kokossoep met 3 soorten champignons afmaken – 20 minuten

Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in de grote pan. Bak even kort de in plakjes gesneden witte champignons en de wortel aan. Voeg nu 2 liter groentebouillon toe samen met de inhoud van de 2 blikjes kokosmelk.

Roer alles goed door elkaar, voeg nu ook de shiitake en zwarte champignons in stukjes toe. Snijd een limoen doormidden en pers het sap (met je vingers) uit de 2 helften in de pan.

Voeg 2 stengels citroengras en de gesneden verse gember toe. Breng de soep aan de kook. Breng op smaak met wat tabasco, peper en zout.

Voeg nu de Japanse noedels toe en laat de kokossoep zachtjes door pruttelen. Roer zo nu en dan door de soep heen. Verwijder de stengels citroengras. 

Serveer de kokossoep met 3 soorten champignons in een diepe kom, garneer met de gekookte eieren, zwarte sesamzaadjes, een limoenpartje en eventueel fijngesneden lente-ui. Eet smakelijk!

Kokossoep met 3 soorten champignons: veelgestelde vragen

Kan ik ook andere soort noedels gebruiken?

Je kunt in plaats van de Japanse noedels ook vermicelli gebruiken. Een dunne soort pasta of rijst kan eventueel ook.

Wat voor vlees kan ik toevoegen?

Aangezien dit een vegetarisch recept is, zit er geen vlees in de soep. Wil je toch vlees toevoegen, dan zijn blokjes ham er heerlijk bij. Maar ook gepelde en gekookte garnalen matchen prima met deze soep.

Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Turkse dürüm

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!