Ohmydish.nl


Britse scones

Zelf Britse scones maken is helemaal niet moeilijk, met weinig ingrediënten en klaar in een mum van tijd.

30 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Britse scones

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 350 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • snuf zout
  • 100 gram koude roomboter
  • 130 ml volle melk
Britse scones ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • Oven
  • Fijne zeef
  • Ronde uitsteker (7 cm)
  • Siliconen kwastje
  • Mes
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiden


30 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/britse-scones


Voorbereiding – 5 minuten

Zeef de bloem samen met het bakpoeder. en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe aan de bloem. Kneed het deeg zo kort mogelijk, je kunt deze met de hand of met een elektrische mixer kneden.

Houd een lepel melk apart en schenk de rest van de melk bij het deeg en kneed nog kort tot een deegbal. 

Verwarm de oven voor tot 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Britse scones
Britse scones

Britse scones afmaken – 25 minuten

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en verplaats het deeg naar het aanrecht. Rol het deeg een beetje uit, tot een dikte van 2.5e centimeter. 

Gebruik een ronde uitsteker of glas van ongeveer 7 cm om dikke rondjes uit te steken en draai deze niet rond. Verplaats de dikke rondjes naar een bakplaat met bakpapier. Herhaal tot al het deeg op is.

Zelf scones maken
Zelf scones maken

Bestrijk de bovenkant met de achtergehouden melk en bak de scones mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de scones. Geniet ervan!

Britse scones: veelgestelde vragen

Wat doe je op een scone?

Officieel worden scones gegeten met clotted cream en jam of curd, vaak een lemon curd. De volgorde verschilt per regio waar je het precies vraagt. In sommige delen wordt de scone eerst besmeerd met clotted cream en dan jam of curd, in andere delen eerst jam of curd en dan clotted cream.

Wanneer worden Britse scones gegeten?

Je kunt scones eigenlijk op alle tijden van de dag eten, maar traditioneel gezien meestal in de middag met een kopje thee. Scones geserveerd met clotted cream, jam of fruit curd en een kop thee heet een Cream Tea. Wil je er iets meer een maaltijd van maken, dan worden er tijdens de Afternoon Tea ook nog verschillende soorten hapjes waaronder gebakjes, ander zoets en hartige sandwiches bij geserveerd. Deze zijn ook onderdeel van een High Tea, maar hierbij worden ook één of meerdere warme gerechtjes geserveerd.

Welke thee wordt er geserveerd bij Britse scones?

Het is een persoonlijke keuze, maar over het algemeen wordt er meestal Earl Grey bij gedronken. Zwart, met een beetje melk. Zorg ervoor dat je zwarte thee niet te sterk is, dat zal de smaak van je scone gaan overheersen!

Aangeraden producten (7)

Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Aspergesoep met spekjes

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!