Zelf Britse scones maken is helemaal niet moeilijk, met weinig ingrediënten en klaar in een mum van tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Zeef de bloem samen met het bakpoeder. en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe aan de bloem. Kneed het deeg zo kort mogelijk, je kunt deze met de hand of met een elektrische mixer kneden.
Houd een lepel melk apart en schenk de rest van de melk bij het deeg en kneed nog kort tot een deegbal.
Verwarm de oven voor tot 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en verplaats het deeg naar het aanrecht. Rol het deeg een beetje uit, tot een dikte van 2.5e centimeter.
Gebruik een ronde uitsteker of glas van ongeveer 7 cm om dikke rondjes uit te steken en draai deze niet rond. Verplaats de dikke rondjes naar een bakplaat met bakpapier. Herhaal tot al het deeg op is.
Bestrijk de bovenkant met de achtergehouden melk en bak de scones mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en dikte van de scones. Geniet ervan!
Wat doe je op een scone?
Officieel worden scones gegeten met clotted cream en jam of curd, vaak een lemon curd. De volgorde verschilt per regio waar je het precies vraagt. In sommige delen wordt de scone eerst besmeerd met clotted cream en dan jam of curd, in andere delen eerst jam of curd en dan clotted cream.
Wanneer worden Britse scones gegeten?
Je kunt scones eigenlijk op alle tijden van de dag eten, maar traditioneel gezien meestal in de middag met een kopje thee. Scones geserveerd met clotted cream, jam of fruit curd en een kop thee heet een Cream Tea. Wil je er iets meer een maaltijd van maken, dan worden er tijdens de Afternoon Tea ook nog verschillende soorten hapjes waaronder gebakjes, ander zoets en hartige sandwiches bij geserveerd. Deze zijn ook onderdeel van een High Tea, maar hierbij worden ook één of meerdere warme gerechtjes geserveerd.
Welke thee wordt er geserveerd bij Britse scones?
Het is een persoonlijke keuze, maar over het algemeen wordt er meestal Earl Grey bij gedronken. Zwart, met een beetje melk. Zorg ervoor dat je zwarte thee niet te sterk is, dat zal de smaak van je scone gaan overheersen!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.