Vegetarische recepten

484 Recepten

Op zoek naar lekkere vegetarische recepten? Bekijk hier heerlijke vegetarische gerechten waarbij geen vlees of vis in is gebruikt. Ook al eet je altijd vegetarisch, of af en toe een vleesloze dag hebt, met deze vegetarische recepten mis je geen vlees of vis!


Dal makhani

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

De romigheid in de dal makhani komt niet door het toevoegen van extra room of boter, maar door het langzaam garen van de linzen. Deze romige zwarte linzendahl is echt super zacht en smaakvol.


Linzensalade met geitenkaas

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een linzensalade met geitenkaas is extra lekker met een vleugje limoen en super makkelijk om te maken. De ideale lunch salade met weinig ingrediënten.


Vegetarische linzen stoofpot

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een vegetarische linzen stoofpot is vullend, vol van smaak en makkelijk te maken. Heerlijk met wortel, erwtjes en kruiden. Een éénpansgerecht waar je eventueel rijst bij kunt serveren.


Koolrabi hash browns

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze koolrabi hash browns zijn een heerlijke manier om deze smaakvolle groente te eten. Te maken met weinig ingrediënten en het ideale snelle bijgerecht of lunchgerecht.


Uientaart

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een simpele uientaart is heerlijk met een kopje soep, of tijdens de lunch. Gekarameliseerde uien met een vleugje tijm, knapperig bladerdeeg en kaas.


Crema catalana

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Dit makkelijke toetje is een populair nagerecht uit Catalonië, Noord-Spanje. Een heerlijke pudding met een vleugje citrus en kaneel met een knapperig suikerlaagje.


Kersenflappen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zelf kersenflappen maken is ontzettend makkelijk. Bladerdeeg gevuld met kersen, ze zijn een tikje zuur en zoet tegelijk. Ideaal als je eens iets anders wilt dan een standaard appelflap.


Bloemkoolsalade met basilicum

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze bloemkoolsalade met basilicum heeft een verrassend ingrediënt in de dressing en juist dat maakt de salade extra lekker. Perfecte combinatie met frisse augurkjes, basilicum en tomaat.


Vegetarische stroganoff

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een vegetarische stroganoff wordt gemaakt met veel champignons, paprika en meer. Een heerlijk romig gerecht dat goed combineert met rijst naar keuze.


Rucola salade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een makkelijke rucola salade met walnoten, appel en mozzarella. Een heerlijk bijgerecht of lunch salade, ideaal voor de herfst met een simpele balsamico dressing.


Geroosterde bloemkool uit de oven

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Deze gekruide bloemkool uit de oven is een heerlijk bijgerecht. Met maar een aantal specerijen geef je de bloemkool een extra lekkere smaak die overal bij past.


Gegrilde tomaten

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.


Salade caprese met balsamico

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een salade caprese met balsamico is een ultieme zomer salade. Met de lekkerste tomaten, mozzarella en basilicum proef je de zon letterlijk in deze salade.


Venkelpuree uit de oven

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze venkelpuree uit de oven is een heerlijk fris bijgerecht, ideaal bij vis of vlees en extra lekker met een krokant laagje. Een aardappelpuree met een volle smaak.


Tempeh spiesjes van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

De tempeh marinade voor deze tempeh spiesjes van de barbecue is makkelijk om te maken en is extra lekker met sesam en een vleugje komijn. Ideaal voor een vegetarische BBQ.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.